StoryEditorOCM
ForumTRAGEDIJA

Stravična nesreća: Sudarili su se teretni i putnički vlak u okolici Novske, najmanje je šest poginulih. Ima puno ozlijeđenih, u tijeku izvlačenje putnika

Piše PSD, Hina, A.B.K., S.J.T., JL
9. rujna 2022. - 22:48

NOVO: 23:37 - Putnički vlak jurio je brzinom od 120 km/h. Nažalost, kako doznaje Jutarnji, poginulo je šest osoba.

23:35 - Prema informacijama s terena situacija je izrazito teška. Putnički vlak se u trenutku sudara s teretnim vlakom kretao velikom brzinom. Akcija spašavanja stradalih je upravo u tijeku. Na putu prema mjestu nesreće krenuo je i HGSS.

23:34 - Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, u tijeku je izvlačenje ozlijeđenih osoba iz vlaka.

23:31 -  Javile su nam se i kolege sa Novska IN portala, evo što kažu za ‘Slobodnu‘:

- Trenutno se provodi istraga pa planiramo saznati točne informacije sutra ujutro. Za sad nam je samo poznato da su se oko 21:35 h sudarili teretni i putnički vlak u naselju Rajić. Prema trenutnim neslužbenim informacijama, ima ozlijeđenih i poginulih. Do nesreće je došlo kada je putnički vlak prošao kroz crveno te udario u teretni vlak koji je bio zaustavljen jer je bio u kvaru, kažu novinari iz Novske.

23:27 - Novinarka Nove TV Petra Buljan podijelila je fotografije s mjesta nesreće.

23:10 - Iz Vlade su potvrdili da se na mjesto nesreće (Rajić, kod Novske) uputio premijer Andrej Plenković. Uz njega će biti ministri Butković, Božinović, Beroš i Piletić te župan Celjak.

23:00 - Dobili smo vatrogasce u Novskoj, samo su nam kratko rekli da ne mogu zasad davati nikakve informacije. U policiji nam kažu:

- Sve su nam ekipe na terenu. Prerano je govoriti o broju stradalih - rekli su za ‘Slobodnu’ u Policijskoj upravi Sisačko Moslavačkoj.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Večeras oko 21.30 sati došlo je do naleta putničkog vlaka koji je prometovao na relaciji Okučani - Novska na teretni vlak koji je stajao zbog kvara na otvorenoj pruzi u mjestu Rajići.

Policija je tek stigla na mjesto sudara, a na terenu su sve žurne službe, Hitna pomoć, vatrogasci, HGSS, rekao nam je u 22.54 MIle Sičaja, voditelj smjene u PU sisačko-moslavačkoj, piše Jutarnji.

Prema neslužbenim informacijama navodno ima smrtno stradalih i ozlijeđenih i u tijeku je zbrinjavanje ozlijeđenih putnika.

Kako nam je izjavio Tomislav Antun Biber, glavni istražitelj za željezničke nesreće pri hrvatskoj Agenciji za istraživanje nesreća, došlo je do sudara vlakova, no u ovom trenutku još uvijek se ne zna što se točno dogodilo. Njegov tim odmah je krenuo na teren.

26. travanj 2024 08:15