stdClass Object ( [id] => 1283425 [title] => Ubijeni Tomislav Sabljo osoba je s debelim kriminalnim dosjeom u kojem su trgovina drogom, paleži, iznude i prijetnje [alias] => ubijeni-tomislav-sabljo-osoba-je-s-debelim-kriminalnim-dosjeom-u-kojem-su-trgovina-drogom-palezi-iznude-i-prijetnje [catid] => 305 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Tomislav Sabljo, ubijen jutros u zagrebačkom noćnom klubu, osoba je s dužim kaznenim dosjeom i kriminalnom karijerom.

Na temelju prikupljenih dokaza u akciji kodnog imena "Tebra" USKOK je 2020. podigao optužnicu protiv Sablje, Tomislava Sučića, Đorđa Vuletića Đoke i još 17 suokrivljenih osoba. Teretilo ih se da su od 2016. do 2019. godine prokrijumčarili u Hrvatsku najmanje 15,7 tona marihuane te 1,3 kilograma kokaina, ostvarivši pritom ilegalnu zaradu od najmanje 84,6 milijuna kuna, odnosno više 11 milijuna eura.

Istražitelji su utvrdili da su okrivljenici tijekom spomenutog razdoblja stekli vrijednu imovinu, prvenstveno nekretnine i automobile koje uglavnom nisu kupovali na vlastita imena, nego najčešće na članove obitelji i druge bliske osobe.

Sabljo, Sučić i Vuletić zajedno s još pet supočinitelja optuženi su i za:

- Zapaljenje VW Golfa "četvorke" Krešimira Antolića 6. prosinca 2017. oko 5.30 sati na parkiralištu u Rujanskoj ulici na zagrebačkim Vrbanima. Antolić je u to vrijeme bio šef sigurnosti GNK Dinamo, a prethodno je bio policijski inspektor koji je "obrađivao" neke od okrivljenika.

---

image

 Za paljenje automobila Krešimira Antolića, tadašnjega policijskoga inspektora, teretili su se Sabljo i kompanjoni 

Srđan Vrančić/Cropix
---

- Zapaljenje BMW-a "trojke" u vlasništvu Marka Z., redara iz noćnog kluba Sokol, 21. siječnja 2018.. Redar je prethodno izbacio Sablju iz tog kluba.

- Zapaljenje Mercedesa GLE 350d u vlasništvu poduzetnika Želimira K. 7. studenoga 2018. oko 18 sati na Prisavlju.

- Zapaljenje VW Passata u vlasništvu pravosudnog policajca Alena M. 2. travnja prošle godine ispred njegove kuće u Savskoj Opatovini.

- Da su u lani u ožujku planirali presresti i premlatiti Igora Kodžomana, tadašnjeg predsjednika uprave GNK Dinamo, ispred njegove kuće na Vrhovcu.

- Da su u lipnju prošle godine, neposredno prije uhićenja, "utjerivali" dug od Darija S., prijeteći mu i tukući ga, piše Jutarnji list, prenosi Zadarski.hr.

novac, nekretnine, automobili

To je samo dio Sabljine kriminalne aktivnosti.

Sabljo i Sučić ostvarili su, prema optužnici, ilegalnu zaradu veću od 11 milijuna eura te je predloženo da im se taj novčani iznos oduzme, od svakoga nepuna 42 milijuna kuna. Istražitelji su utvrdili da su okrivljenici tijekom spomenutog razdoblja stekli vrijednu imovinu, prvenstveno nekretnine i automobile koje uglavnom nisu kupovali na vlastita imena, nego najčešće na članove obitelji i druge bliske osobe. Stoga je predloženo tzv. prošireno oduzimanje imovinske koristi, što znači da se cilja ne samo na njihovu, nego i na imovinu s njima povezanih osoba koje nisu optužene.

Tomislavu Sablji i s njim povezanim osobama na početku postupka blokirana je imovina vrijedna oko 5,5 milijuna kuna. Zaplijenjena su mu dva Mercedesa, S AMG i GLE AMG, vrijedni gotovo 1,2 milijuna kuna, Porsche Cayenne vrijedan oko 750.000 kuna, nekoliko automobila male vrijednosti te dvije brodice ukupne vrijednosti od oko 430.000 kuna.

 ---

image

 Sabljo je povezan je s nizom kaznenih djela u vezi s drogom, paleži automobila i prijetnjama
 

Cropix
---

Blokirano mu je i više nekretnina, među kojima su garaže i zemljišta uglavnom vrijedna do 100.000 kuna, ali i dva apartmana na Rabu, stan i poslovni prostor u Zagrebu te kuća i zemljište u okolici Zagreba.

Okrivljenici su dio imovine ulagali i u  posao s drogom. Primjerice, dobavljačima u Albaniji dijelom su drogu plaćali i automobilima pa su im tako “prepustili” Audi A8, BMW “trojku”, Hummer H3, jedan Smart i gliser Crownline 250, piše Jutarnji list, prenosi Zadarski.hr.

U istrazi se otkrilo da su Sabljo i ostali marihuanu dopremali i skladištili kod Ljubuškog, da bi je potom prebacivali u Hrvatsku, uz pomoć jedne granične policajke. Zbog akcije Tebra Tomislav Sabljo u Remetincu je proveo gotovo dvije i pol godine, od srpnja 2019. do prosinca 2021. godine. Budući da im u roku od dvije godine nije potvrđena optužnica deblokirana im je imovina vrijedna 10 milijuna kuna.

Nakon nepunih tjedan dana po pištanju iz pritvora Sabljo je opet završio u Remetincu zbog pokušaja iznude, kao i u rujnu 2022. zbog prijetnji 33-godišnjaku i njegovoj obitelji.

 prijetnje i iznuda unuka državne revizorice

O prijetnjama koje je dobivao od Tomislava Sablje svjedočio je prije nepuna dva mjeseca Luka Ivančić.

"Od Tomislava Sablje sam prvi put 2012. posudio 4000 eura uz 10 posto mjesečne kamate, pa se to kasnije popelo na 50.000 ili 60.000 eura. A ukupno sam Sablji vratio oko 300.000 eura kroz nekretnine i preko svojih roditelja", ispričao je zagrebačkom tužiteljstvu Luka Ivančić (34), unuk bivše državne revizorice Šime Krasić, koji je Sablju ujesen prošle godine zbog "desetogodišnjeg maltretiranja odlučio prijaviti policiji za iznudu".

Stoga se 40-godišnji Sabljo, dok mu na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu traje suđenje zbog pokušaja iznude umirovljenika Z. G. (79) i dok čeka potvrđivanje optužnice u uskočkom slučaju Tebra zbog, među ostalim, šverca 15 tona marihuane, suočio i s optužbama da je iznuđivao Ivančića, piše Hajdi Karakaš Jakubin za Jutarnji list.

Od svibnja do rujna 2022. godine Sabljo je, prema optužbama, na ime nepostojećeg duga telefonom uznemiravao Ivančića zaprijetivši mu da će ga izmasakrirati i otkinuti mu glavu. Ujedno mu je prijetio i batinama ako mu ne isplati 6500 eura. Posudbu novca od Sablje Ivančić nije negirao te je pojasnio da je prve eure posudio od njega kad je bio u poduzetničkom pothvatu, točnije kad je gradio zgradu na Horvaćanskoj u Zagrebu pa mu je trebao novac.

---

image

Unuk glavne državne revizorice Šime Krasić našao se na meti prijetnji Tomislava Sablje 
 

Goran Mehkek/Cropix
---

Novac mu je vraćao i, tvrdi, sve višestruko preplatio, no stvari su se po Ivančića dodatno zakomplicirale kad je i on, s dvije godine odmaka nakon Sablje, u rujnu 2021. zbog kilograma heroina završio u istražnom zatvoru.

- Kad sam izašao iz zatvora, rečeno mi je da dugujem 6500 eura, pa sam mu prošle godine u lipnju dao 1500 eura, a u kolovozu 1700 eura. Zašto? Zato što me valjda 15 puta zvao i prijetio mi batinama, masakriranjem i otkidanjem glave, a poslao mi je i glasovnu poruku (... kad odeš na odsluženje kazne zatvora, poslat ću nekoga da ti razbuca glavu prvi dan u šetnji... op. a). A tog dana u rujnu, kad sam ga prijavio policiji, vozio sam se Vukovarskom prema Heinzelovoj s prijateljem. Sabljo je bio u bijelom Mercedesu S klase, a ispred njega u drugom autu njegov kum Tomislav Sučić. Sabljo je spustio prozor te me, upitavši me za novac i govoreći mi da će me ubiti, ošamario, udario šakom i potom dvaput pljunuo - prisjetio se još Ivančić, napominjući da je nakon toga otišao na policiju jer mu je bilo dosta Sabljina maltretiranja.

dobra naplata potraživanja

Ivančićeva majka, inače kći bivše državne revizorice, opisala je što su sve kao obitelj prošli i bez čega su ostali nakon što je njezin sin od Sablje počeo posuđivati novac.

- Prije nekih osam godina moj je Luka počeo posuđivati novac od Sablje, neke manje iznose uz kamatu, i to je vraćao, a naknadno sam saznala da je posudio nekih 60.000 eura. Sabljo je na kraju počeo zvati i mene i supruga te nam je dolazio do kuće. Prije nekoliko godina sin nam je sve priznao i odlučili smo mu pomoći, pa smo u zamjenu za otplatu duga prepisali tri nekretnine osobama koje je odredio Sabljo. Dio duga od 30.000 eura je otplaćen njemu u gotovini, zemljište u Dugom Selu je prepisano na njega ili na njegovu suprugu, a po Sabljinu nalogu stan u Zvonimirovoj sam prepisala na majku ili ženu Tomislava Sučića - otkrila je frapantne poteze, strahujući za živote članova obitelji, kći bivše državne revizorice.

No, to nije sve jer je, kaže, po nalogu Sablje i staru kuću u centru Šibenika prepisala na njegovu suprugu. Dodaje, potom, da Sablji ni to nije bilo dosta jer je nastavio tražiti novac od njezina sina po izlasku iz zatvora te da ga je fizički napao na semaforu tog rujanskog dana, pa su ga prijavili policiji, piše Jutarnji list.

---

image

Policijski očevid u blizini mjesta ubojstva Tomislava Sablje

Goran Mehkek/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SKICA ZA BIOGRAFIJU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => SKICA ZA BIOGRAFIJU 2 0 7644 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-04-22 10:10:54 [created_by] => 264 [created_by_alias] => vijesti sd [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-04-22 10:57:48 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-04-22 10:57:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 121 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 305 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [getCategoryIdFromPath] => 0 [getFeedByRelatedModules] => 0 [theme] => default [menu-anchor_css] => nav__link nav__link--forum [menu_text] => 1 [menu_show] => 0 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske i svijeta [menu-meta_keywords] => hrvatska, politika, svijet, crna kronika, biznis, regija [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Forum [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Ubijeni Tomislav Sabljo osoba je s debelim kriminalnim dosjeom u kojem su trgovina drogom, paleži, prijetnje [metakey] => Tomislav Sabljo , mafija zagreb, Krešimir Antolić, Dinamo, dečki s knežije [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/04\/22\/24746215.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/22\/24746284.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/22\/11271920.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/22\/1305310.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/22\/24746291.jpg","\/images\/slike\/2023\/04\/22\/24007284.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Davor Pongra\u010di\u0107\/Cropix","Cropix","Boris Kova\u010dev\/Cropix","Goran Mehkek\/Cropix","Goran Mehkek\/Cropix","Sr\u0111an Vran\u010di\u0107\/Cropix "],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u00a0Tomislav Sabljo na optu\u017eeni\u010dkoj klupi<\/p>","

\u00a0Sabljo je povezan je s nizom kaznenih djela u vezi s drogom, pale\u017ei automobila i prijetnjama
\n\u00a0<\/p>","

\u0110or\u0111e Vuleti\u0107 ozna\u010den je kao dio Sabljine ekipe te je 2019. godine uhi\u0107en<\/p>","

Unuk glavne dr\u017eavne revizorice \u0160ime Krasi\u0107 na\u0161ao se na meti prijetnji Tomislava Sablje\u00a0
\n\u00a0<\/p>","

Policijski o\u010devid u blizini mjesta ubojstva Tomislava Sablje<\/p>","

\u00a0Za paljenje automobila Kre\u0161imira Antoli\u0107a, tada\u0161njega <\/strong>policijskoga inspektora, teretili su se Sabljo i kompanjoni\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_24746215_1920.jpg":"1920x1080","k_24746215_1280.jpg":"1280x1280","k_24746215_1024.jpg":"1024x1024","k_24746215_640.jpg":"640x640","k_24746215_480.jpg":"480x480","k_24746215_340.jpg":"340x340","k_24746215_220.jpg":"220x220","o_24746215_1280.jpg":"1280x853","o_24746215_1024.jpg":"1024x682","o_24746215_640.jpg":"640x426","o_24746215_480.jpg":"480x320","o_24746215_340.jpg":"340x226","o_24746215_220.jpg":"220x146","h_24746215_1280.jpg":"1280x854","h_24746215_1024.jpg":"1024x683","h_24746215_640.jpg":"640x427","h_24746215_480.jpg":"480x320","h_24746215_340.jpg":"340x227","h_24746215_220.jpg":"220x147","pp_24746215_1280.jpg":"1280x1628","pp_24746215_1024.jpg":"1024x1303","pp_24746215_640.jpg":"640x814","pp_24746215_480.jpg":"480x611","pp_24746215_340.jpg":"340x432","pp_24746215_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1783x979","hd_24746284_1920.jpg":"1920x1080","k_24746284_1280.jpg":"1280x1280","k_24746284_1024.jpg":"1024x1024","k_24746284_640.jpg":"640x640","k_24746284_480.jpg":"480x480","k_24746284_340.jpg":"340x340","k_24746284_220.jpg":"220x220","o_24746284_1280.jpg":"1280x702","o_24746284_1024.jpg":"1024x562","o_24746284_640.jpg":"640x351","o_24746284_480.jpg":"480x263","o_24746284_340.jpg":"340x186","o_24746284_220.jpg":"220x120","h_24746284_1280.jpg":"1280x854","h_24746284_1024.jpg":"1024x683","h_24746284_640.jpg":"640x427","h_24746284_480.jpg":"480x320","h_24746284_340.jpg":"340x227","h_24746284_220.jpg":"220x147","pp_24746284_1280.jpg":"1280x1628","pp_24746284_1024.jpg":"1024x1303","pp_24746284_640.jpg":"640x814","pp_24746284_480.jpg":"480x611","pp_24746284_340.jpg":"340x432","pp_24746284_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_11271920_1920.jpg":"1920x1080","k_11271920_1280.jpg":"1280x1280","k_11271920_1024.jpg":"1024x1024","k_11271920_640.jpg":"640x640","k_11271920_480.jpg":"480x480","k_11271920_340.jpg":"340x340","k_11271920_220.jpg":"220x220","o_11271920_1280.jpg":"1280x852","o_11271920_1024.jpg":"1024x682","o_11271920_640.jpg":"640x426","o_11271920_480.jpg":"480x319","o_11271920_340.jpg":"340x226","o_11271920_220.jpg":"220x146","h_11271920_1280.jpg":"1280x854","h_11271920_1024.jpg":"1024x683","h_11271920_640.jpg":"640x427","h_11271920_480.jpg":"480x320","h_11271920_340.jpg":"340x227","h_11271920_220.jpg":"220x147","pp_11271920_1280.jpg":"1280x1628","pp_11271920_1024.jpg":"1024x1303","pp_11271920_640.jpg":"640x814","pp_11271920_480.jpg":"480x611","pp_11271920_340.jpg":"340x432","pp_11271920_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1275","hd_1305310_1920.jpg":"1920x1080","k_1305310_1280.jpg":"1280x1280","k_1305310_1024.jpg":"1024x1024","k_1305310_640.jpg":"640x640","k_1305310_480.jpg":"480x480","k_1305310_340.jpg":"340x340","k_1305310_220.jpg":"220x220","o_1305310_1280.jpg":"1280x850","o_1305310_1024.jpg":"1024x680","o_1305310_640.jpg":"640x425","o_1305310_480.jpg":"480x318","o_1305310_340.jpg":"340x225","o_1305310_220.jpg":"220x146","h_1305310_1280.jpg":"1280x854","h_1305310_1024.jpg":"1024x683","h_1305310_640.jpg":"640x427","h_1305310_480.jpg":"480x320","h_1305310_340.jpg":"340x227","h_1305310_220.jpg":"220x147","pp_1305310_1280.jpg":"1280x1628","pp_1305310_1024.jpg":"1024x1303","pp_1305310_640.jpg":"640x814","pp_1305310_480.jpg":"480x611","pp_1305310_340.jpg":"340x432","pp_1305310_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24746291_1920.jpg":"1920x1080","k_24746291_1280.jpg":"1280x1280","k_24746291_1024.jpg":"1024x1024","k_24746291_640.jpg":"640x640","k_24746291_480.jpg":"480x480","k_24746291_340.jpg":"340x340","k_24746291_220.jpg":"220x220","o_24746291_1280.jpg":"1280x853","o_24746291_1024.jpg":"1024x682","o_24746291_640.jpg":"640x426","o_24746291_480.jpg":"480x320","o_24746291_340.jpg":"340x226","o_24746291_220.jpg":"220x146","h_24746291_1280.jpg":"1280x854","h_24746291_1024.jpg":"1024x683","h_24746291_640.jpg":"640x427","h_24746291_480.jpg":"480x320","h_24746291_340.jpg":"340x227","h_24746291_220.jpg":"220x147","pp_24746291_1280.jpg":"1280x1628","pp_24746291_1024.jpg":"1024x1303","pp_24746291_640.jpg":"640x814","pp_24746291_480.jpg":"480x611","pp_24746291_340.jpg":"340x432","pp_24746291_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1329","hd_24007284_1920.jpg":"1920x1080","k_24007284_1280.jpg":"1280x1280","k_24007284_1024.jpg":"1024x1024","k_24007284_640.jpg":"640x640","k_24007284_480.jpg":"480x480","k_24007284_340.jpg":"340x340","k_24007284_220.jpg":"220x220","o_24007284_1280.jpg":"1280x886","o_24007284_1024.jpg":"1024x708","o_24007284_640.jpg":"640x443","o_24007284_480.jpg":"480x332","o_24007284_340.jpg":"340x235","o_24007284_220.jpg":"220x152","h_24007284_1280.jpg":"1280x854","h_24007284_1024.jpg":"1024x683","h_24007284_640.jpg":"640x427","h_24007284_480.jpg":"480x320","h_24007284_340.jpg":"340x227","h_24007284_220.jpg":"220x147","pp_24007284_1280.jpg":"1280x1628","pp_24007284_1024.jpg":"1024x1303","pp_24007284_640.jpg":"640x814","pp_24007284_480.jpg":"480x611","pp_24007284_340.jpg":"340x432","pp_24007284_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 305 [name] => Forum [alias] => forum [description] => [parent] => 301 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"301","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8279786 Threads: 3 Questions: 1627907387 Slow queries: 4990138 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 113271289 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /zadar/forum ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 305 [name] => Forum [alias] => forum [parent] => 301 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /zadar/forum ) ) [link] => /zadar/forum/ubijeni-tomislav-sabljo-osoba-je-s-debelim-kriminalnim-dosjeom-u-kojem-su-trgovina-drogom-palezi-iznude-i-prijetnje-1283425 [printLink] => /zadar/forum/ubijeni-tomislav-sabljo-osoba-je-s-debelim-kriminalnim-dosjeom-u-kojem-su-trgovina-drogom-palezi-iznude-i-prijetnje-1283425?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 659772 [name] => Tomislav Sabljo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-12-13 22:53:13 [main_article_id] => 0 [alias] => tomislav-sabljo [link] => /tag/tomislav-sabljo ) [1] => stdClass Object ( [id] => 713517 [name] => mafija zagreb [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-22 09:02:55 [main_article_id] => 0 [alias] => mafija-zagreb [link] => /tag/mafija-zagreb ) [2] => stdClass Object ( [id] => 343022 [name] => Krešimir Antolić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kresimir-antolic [link] => /tag/kresimir-antolic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 270251 [name] => Dinamo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => dinamo [link] => /tag/dinamo ) [4] => stdClass Object ( [id] => 713518 [name] => dečki s knežije [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-22 09:02:55 [main_article_id] => 0 [alias] => decki-s-knezije [link] => /tag/decki-s-knezije ) [5] => stdClass Object ( [id] => 713527 [name] => šverc marihuane [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-22 09:59:34 [main_article_id] => 0 [alias] => sverc-marihuane [link] => /tag/sverc-marihuane ) [6] => stdClass Object ( [id] => 371969 [name] => kokain [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kokain [link] => /tag/kokain ) [7] => stdClass Object ( [id] => 713528 [name] => iznude i prijetnje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-22 09:59:34 [main_article_id] => 0 [alias] => iznude-i-prijetnje [link] => /tag/iznude-i-prijetnje ) [8] => stdClass Object ( [id] => 366424 [name] => palež automobila [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => palez-automobila [link] => /tag/palez-automobila ) [9] => stdClass Object ( [id] => 184264 [name] => kamatarenje [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => kamatarenje [link] => /tag/kamatarenje ) [10] => stdClass Object ( [id] => 707960 [name] => luka ivančić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-03-03 10:38:05 [main_article_id] => 0 [alias] => luka-ivancic [link] => /tag/luka-ivancic ) [11] => stdClass Object ( [id] => 713529 [name] => šima krasić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-22 09:59:34 [main_article_id] => 0 [alias] => sima-krasic [link] => /tag/sima-krasic ) [12] => stdClass Object ( [id] => 640025 [name] => tomislav sučić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-05-31 14:07:40 [main_article_id] => 0 [alias] => tomislav-sucic [link] => /tag/tomislav-sucic ) [13] => stdClass Object ( [id] => 713530 [name] => đorđe vuletić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-04-22 09:59:34 [main_article_id] => 0 [alias] => dorde-vuletic-0 [link] => /tag/dorde-vuletic-0 ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SKICA ZA BIOGRAFIJU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Ubijeni Tomislav Sabljo osoba je s debelim kriminalnim dosjeom u kojem su trgovina drogom, paleži, iznude i prijetnje [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-22-03-12-00-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/22/24746215.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Davor Pongračić/Cropix [mainImageDesc] =>

 Tomislav Sabljo na optuženičkoj klupi

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/22/24746215.jpg [title] =>

 Tomislav Sabljo na optuženičkoj klupi

Davor Pongračić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/22/24746284.jpg [title] =>

 Sabljo je povezan je s nizom kaznenih djela u vezi s drogom, paleži automobila i prijetnjama
 

Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/22/11271920.jpg [title] =>

Đorđe Vuletić označen je kao dio Sabljine ekipe te je 2019. godine uhićen

Boris Kovačev/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/22/1305310.jpg [title] =>

Unuk glavne državne revizorice Šime Krasić našao se na meti prijetnji Tomislava Sablje 
 

Goran Mehkek/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/22/24746291.jpg [title] =>

Policijski očevid u blizini mjesta ubojstva Tomislava Sablje

Goran Mehkek/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/04/22/24007284.jpg [title] =>

 Za paljenje automobila Krešimira Antolića, tadašnjega policijskoga inspektora, teretili su se Sabljo i kompanjoni 

Srđan Vrančić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Tomislav Sabljo, ubijen jutros u zagrebačkom noćnom klubu, osoba je s dužim kaznenim dosjeom i kriminalnom karijerom.

Na temelju prikupljenih dokaza u akciji kodnog imena "Tebra" USKOK je 2020. podigao optužnicu protiv Sablje, Tomislava Sučića, Đorđa Vuletića Đoke i još 17 suokrivljenih osoba. Teretilo ih se da su od 2016. do 2019. godine prokrijumčarili u Hrvatsku najmanje 15,7 tona marihuane te 1,3 kilograma kokaina, ostvarivši pritom ilegalnu zaradu od najmanje 84,6 milijuna kuna, odnosno više 11 milijuna eura.

Istražitelji su utvrdili da su okrivljenici tijekom spomenutog razdoblja stekli vrijednu imovinu, prvenstveno nekretnine i automobile koje uglavnom nisu kupovali na vlastita imena, nego najčešće na članove obitelji i druge bliske osobe.

Sabljo, Sučić i Vuletić zajedno s još pet supočinitelja optuženi su i za:

- Zapaljenje VW Golfa "četvorke" Krešimira Antolića 6. prosinca 2017. oko 5.30 sati na parkiralištu u Rujanskoj ulici na zagrebačkim Vrbanima. Antolić je u to vrijeme bio šef sigurnosti GNK Dinamo, a prethodno je bio policijski inspektor koji je "obrađivao" neke od okrivljenika.

---

image

 Za paljenje automobila Krešimira Antolića, tadašnjega policijskoga inspektora, teretili su se Sabljo i kompanjoni 

Srđan Vrančić/Cropix
---

- Zapaljenje BMW-a "trojke" u vlasništvu Marka Z., redara iz noćnog kluba Sokol, 21. siječnja 2018.. Redar je prethodno izbacio Sablju iz tog kluba.

- Zapaljenje Mercedesa GLE 350d u vlasništvu poduzetnika Želimira K. 7. studenoga 2018. oko 18 sati na Prisavlju.

- Zapaljenje VW Passata u vlasništvu pravosudnog policajca Alena M. 2. travnja prošle godine ispred njegove kuće u Savskoj Opatovini.

- Da su u lani u ožujku planirali presresti i premlatiti Igora Kodžomana, tadašnjeg predsjednika uprave GNK Dinamo, ispred njegove kuće na Vrhovcu.

- Da su u lipnju prošle godine, neposredno prije uhićenja, "utjerivali" dug od Darija S., prijeteći mu i tukući ga, piše Jutarnji list, prenosi Zadarski.hr.

novac, nekretnine, automobili

To je samo dio Sabljine kriminalne aktivnosti.

Sabljo i Sučić ostvarili su, prema optužnici, ilegalnu zaradu veću od 11 milijuna eura te je predloženo da im se taj novčani iznos oduzme, od svakoga nepuna 42 milijuna kuna. Istražitelji su utvrdili da su okrivljenici tijekom spomenutog razdoblja stekli vrijednu imovinu, prvenstveno nekretnine i automobile koje uglavnom nisu kupovali na vlastita imena, nego najčešće na članove obitelji i druge bliske osobe. Stoga je predloženo tzv. prošireno oduzimanje imovinske koristi, što znači da se cilja ne samo na njihovu, nego i na imovinu s njima povezanih osoba koje nisu optužene.

Tomislavu Sablji i s njim povezanim osobama na početku postupka blokirana je imovina vrijedna oko 5,5 milijuna kuna. Zaplijenjena su mu dva Mercedesa, S AMG i GLE AMG, vrijedni gotovo 1,2 milijuna kuna, Porsche Cayenne vrijedan oko 750.000 kuna, nekoliko automobila male vrijednosti te dvije brodice ukupne vrijednosti od oko 430.000 kuna.

 ---

image

 Sabljo je povezan je s nizom kaznenih djela u vezi s drogom, paleži automobila i prijetnjama
 

Cropix
---

Blokirano mu je i više nekretnina, među kojima su garaže i zemljišta uglavnom vrijedna do 100.000 kuna, ali i dva apartmana na Rabu, stan i poslovni prostor u Zagrebu te kuća i zemljište u okolici Zagreba.

Okrivljenici su dio imovine ulagali i u  posao s drogom. Primjerice, dobavljačima u Albaniji dijelom su drogu plaćali i automobilima pa su im tako “prepustili” Audi A8, BMW “trojku”, Hummer H3, jedan Smart i gliser Crownline 250, piše Jutarnji list, prenosi Zadarski.hr.

U istrazi se otkrilo da su Sabljo i ostali marihuanu dopremali i skladištili kod Ljubuškog, da bi je potom prebacivali u Hrvatsku, uz pomoć jedne granične policajke. Zbog akcije Tebra Tomislav Sabljo u Remetincu je proveo gotovo dvije i pol godine, od srpnja 2019. do prosinca 2021. godine. Budući da im u roku od dvije godine nije potvrđena optužnica deblokirana im je imovina vrijedna 10 milijuna kuna.

Nakon nepunih tjedan dana po pištanju iz pritvora Sabljo je opet završio u Remetincu zbog pokušaja iznude, kao i u rujnu 2022. zbog prijetnji 33-godišnjaku i njegovoj obitelji.

 prijetnje i iznuda unuka državne revizorice

O prijetnjama koje je dobivao od Tomislava Sablje svjedočio je prije nepuna dva mjeseca Luka Ivančić.

"Od Tomislava Sablje sam prvi put 2012. posudio 4000 eura uz 10 posto mjesečne kamate, pa se to kasnije popelo na 50.000 ili 60.000 eura. A ukupno sam Sablji vratio oko 300.000 eura kroz nekretnine i preko svojih roditelja", ispričao je zagrebačkom tužiteljstvu Luka Ivančić (34), unuk bivše državne revizorice Šime Krasić, koji je Sablju ujesen prošle godine zbog "desetogodišnjeg maltretiranja odlučio prijaviti policiji za iznudu".

Stoga se 40-godišnji Sabljo, dok mu na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu traje suđenje zbog pokušaja iznude umirovljenika Z. G. (79) i dok čeka potvrđivanje optužnice u uskočkom slučaju Tebra zbog, među ostalim, šverca 15 tona marihuane, suočio i s optužbama da je iznuđivao Ivančića, piše Hajdi Karakaš Jakubin za Jutarnji list.

Od svibnja do rujna 2022. godine Sabljo je, prema optužbama, na ime nepostojećeg duga telefonom uznemiravao Ivančića zaprijetivši mu da će ga izmasakrirati i otkinuti mu glavu. Ujedno mu je prijetio i batinama ako mu ne isplati 6500 eura. Posudbu novca od Sablje Ivančić nije negirao te je pojasnio da je prve eure posudio od njega kad je bio u poduzetničkom pothvatu, točnije kad je gradio zgradu na Horvaćanskoj u Zagrebu pa mu je trebao novac.

---

image

Unuk glavne državne revizorice Šime Krasić našao se na meti prijetnji Tomislava Sablje 
 

Goran Mehkek/Cropix
---

Novac mu je vraćao i, tvrdi, sve višestruko preplatio, no stvari su se po Ivančića dodatno zakomplicirale kad je i on, s dvije godine odmaka nakon Sablje, u rujnu 2021. zbog kilograma heroina završio u istražnom zatvoru.

- Kad sam izašao iz zatvora, rečeno mi je da dugujem 6500 eura, pa sam mu prošle godine u lipnju dao 1500 eura, a u kolovozu 1700 eura. Zašto? Zato što me valjda 15 puta zvao i prijetio mi batinama, masakriranjem i otkidanjem glave, a poslao mi je i glasovnu poruku (... kad odeš na odsluženje kazne zatvora, poslat ću nekoga da ti razbuca glavu prvi dan u šetnji... op. a). A tog dana u rujnu, kad sam ga prijavio policiji, vozio sam se Vukovarskom prema Heinzelovoj s prijateljem. Sabljo je bio u bijelom Mercedesu S klase, a ispred njega u drugom autu njegov kum Tomislav Sučić. Sabljo je spustio prozor te me, upitavši me za novac i govoreći mi da će me ubiti, ošamario, udario šakom i potom dvaput pljunuo - prisjetio se još Ivančić, napominjući da je nakon toga otišao na policiju jer mu je bilo dosta Sabljina maltretiranja.

dobra naplata potraživanja

Ivančićeva majka, inače kći bivše državne revizorice, opisala je što su sve kao obitelj prošli i bez čega su ostali nakon što je njezin sin od Sablje počeo posuđivati novac.

- Prije nekih osam godina moj je Luka počeo posuđivati novac od Sablje, neke manje iznose uz kamatu, i to je vraćao, a naknadno sam saznala da je posudio nekih 60.000 eura. Sabljo je na kraju počeo zvati i mene i supruga te nam je dolazio do kuće. Prije nekoliko godina sin nam je sve priznao i odlučili smo mu pomoći, pa smo u zamjenu za otplatu duga prepisali tri nekretnine osobama koje je odredio Sabljo. Dio duga od 30.000 eura je otplaćen njemu u gotovini, zemljište u Dugom Selu je prepisano na njega ili na njegovu suprugu, a po Sabljinu nalogu stan u Zvonimirovoj sam prepisala na majku ili ženu Tomislava Sučića - otkrila je frapantne poteze, strahujući za živote članova obitelji, kći bivše državne revizorice.

No, to nije sve jer je, kaže, po nalogu Sablje i staru kuću u centru Šibenika prepisala na njegovu suprugu. Dodaje, potom, da Sablji ni to nije bilo dosta jer je nastavio tražiti novac od njezina sina po izlasku iz zatvora te da ga je fizički napao na semaforu tog rujanskog dana, pa su ga prijavili policiji, piše Jutarnji list.

---

image

Policijski očevid u blizini mjesta ubojstva Tomislava Sablje

Goran Mehkek/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Davor Pongračić/Cropix Cropix Boris Kovačev/Cropix Goran Mehkek/Cropix Goran Mehkek/Cropix Srđan Vrančić/Cropix
Davor Pongračić/Cropix

 Tomislav Sabljo na optuženičkoj klupi

Cropix

 Sabljo je povezan je s nizom kaznenih djela u vezi s drogom, paleži automobila i prijetnjama
 

Boris Kovačev/Cropix

Đorđe Vuletić označen je kao dio Sabljine ekipe te je 2019. godine uhićen

Goran Mehkek/Cropix

Unuk glavne državne revizorice Šime Krasić našao se na meti prijetnji Tomislava Sablje 
 

Goran Mehkek/Cropix

Policijski očevid u blizini mjesta ubojstva Tomislava Sablje

Srđan Vrančić/Cropix

 Za paljenje automobila Krešimira Antolića, tadašnjega policijskoga inspektora, teretili su se Sabljo i kompanjoni 

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/zadar/forum/ubijeni-tomislav-sabljo-osoba-je-s-debelim-kriminalnim-dosjeom-u-kojem-su-trgovina-drogom-palezi-iznude-i-prijetnje-1283425 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c0ce1dc6e83347a84202b0f9d7ed8ee61c43f8a5 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Ubijeni+Tomislav+Sabljo+osoba+je+s+debelim+kriminalnim+dosjeom+u+kojem+su+trgovina+drogom%2C+pale%C5%BEi%2C+iznude+i+prijetnje&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fzadar%2Fforum%2Fubijeni-tomislav-sabljo-osoba-je-s-debelim-kriminalnim-dosjeom-u-kojem-su-trgovina-drogom-palezi-iznude-i-prijetnje-1283425 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fzadar%2Fforum%2Fubijeni-tomislav-sabljo-osoba-je-s-debelim-kriminalnim-dosjeom-u-kojem-su-trgovina-drogom-palezi-iznude-i-prijetnje-1283425 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => SKICA ZA BIOGRAFIJU [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
ForumSKICA ZA BIOGRAFIJU

Ubijeni Tomislav Sabljo osoba je s debelim kriminalnim dosjeom u kojem su trgovina drogom, paleži, iznude i prijetnje

Piše vijesti sd
22. travnja 2023. - 12:57

Tomislav Sabljo, ubijen jutros u zagrebačkom noćnom klubu, osoba je s dužim kaznenim dosjeom i kriminalnom karijerom.

Na temelju prikupljenih dokaza u akciji kodnog imena "Tebra" USKOK je 2020. podigao optužnicu protiv Sablje, Tomislava Sučića, Đorđa Vuletića Đoke i još 17 suokrivljenih osoba. Teretilo ih se da su od 2016. do 2019. godine prokrijumčarili u Hrvatsku najmanje 15,7 tona marihuane te 1,3 kilograma kokaina, ostvarivši pritom ilegalnu zaradu od najmanje 84,6 milijuna kuna, odnosno više 11 milijuna eura.

Istražitelji su utvrdili da su okrivljenici tijekom spomenutog razdoblja stekli vrijednu imovinu, prvenstveno nekretnine i automobile koje uglavnom nisu kupovali na vlastita imena, nego najčešće na članove obitelji i druge bliske osobe.

Sabljo, Sučić i Vuletić zajedno s još pet supočinitelja optuženi su i za:

- Zapaljenje VW Golfa "četvorke" Krešimira Antolića 6. prosinca 2017. oko 5.30 sati na parkiralištu u Rujanskoj ulici na zagrebačkim Vrbanima. Antolić je u to vrijeme bio šef sigurnosti GNK Dinamo, a prethodno je bio policijski inspektor koji je "obrađivao" neke od okrivljenika.

image

 Za paljenje automobila Krešimira Antolića, tadašnjega policijskoga inspektora, teretili su se Sabljo i kompanjoni 

Srđan Vrančić/Cropix

- Zapaljenje BMW-a "trojke" u vlasništvu Marka Z., redara iz noćnog kluba Sokol, 21. siječnja 2018.. Redar je prethodno izbacio Sablju iz tog kluba.

- Zapaljenje Mercedesa GLE 350d u vlasništvu poduzetnika Želimira K. 7. studenoga 2018. oko 18 sati na Prisavlju.

- Zapaljenje VW Passata u vlasništvu pravosudnog policajca Alena M. 2. travnja prošle godine ispred njegove kuće u Savskoj Opatovini.

- Da su u lani u ožujku planirali presresti i premlatiti Igora Kodžomana, tadašnjeg predsjednika uprave GNK Dinamo, ispred njegove kuće na Vrhovcu.

- Da su u lipnju prošle godine, neposredno prije uhićenja, "utjerivali" dug od Darija S., prijeteći mu i tukući ga, piše Jutarnji list, prenosi Zadarski.hr.

novac, nekretnine, automobili

To je samo dio Sabljine kriminalne aktivnosti.

Sabljo i Sučić ostvarili su, prema optužnici, ilegalnu zaradu veću od 11 milijuna eura te je predloženo da im se taj novčani iznos oduzme, od svakoga nepuna 42 milijuna kuna. Istražitelji su utvrdili da su okrivljenici tijekom spomenutog razdoblja stekli vrijednu imovinu, prvenstveno nekretnine i automobile koje uglavnom nisu kupovali na vlastita imena, nego najčešće na članove obitelji i druge bliske osobe. Stoga je predloženo tzv. prošireno oduzimanje imovinske koristi, što znači da se cilja ne samo na njihovu, nego i na imovinu s njima povezanih osoba koje nisu optužene.

Tomislavu Sablji i s njim povezanim osobama na početku postupka blokirana je imovina vrijedna oko 5,5 milijuna kuna. Zaplijenjena su mu dva Mercedesa, S AMG i GLE AMG, vrijedni gotovo 1,2 milijuna kuna, Porsche Cayenne vrijedan oko 750.000 kuna, nekoliko automobila male vrijednosti te dvije brodice ukupne vrijednosti od oko 430.000 kuna.

 

image

 Sabljo je povezan je s nizom kaznenih djela u vezi s drogom, paleži automobila i prijetnjama
 

Cropix

Blokirano mu je i više nekretnina, među kojima su garaže i zemljišta uglavnom vrijedna do 100.000 kuna, ali i dva apartmana na Rabu, stan i poslovni prostor u Zagrebu te kuća i zemljište u okolici Zagreba.

Okrivljenici su dio imovine ulagali i u  posao s drogom. Primjerice, dobavljačima u Albaniji dijelom su drogu plaćali i automobilima pa su im tako “prepustili” Audi A8, BMW “trojku”, Hummer H3, jedan Smart i gliser Crownline 250, piše Jutarnji list, prenosi Zadarski.hr.

U istrazi se otkrilo da su Sabljo i ostali marihuanu dopremali i skladištili kod Ljubuškog, da bi je potom prebacivali u Hrvatsku, uz pomoć jedne granične policajke. Zbog akcije Tebra Tomislav Sabljo u Remetincu je proveo gotovo dvije i pol godine, od srpnja 2019. do prosinca 2021. godine. Budući da im u roku od dvije godine nije potvrđena optužnica deblokirana im je imovina vrijedna 10 milijuna kuna.

Nakon nepunih tjedan dana po pištanju iz pritvora Sabljo je opet završio u Remetincu zbog pokušaja iznude, kao i u rujnu 2022. zbog prijetnji 33-godišnjaku i njegovoj obitelji.

 prijetnje i iznuda unuka državne revizorice

O prijetnjama koje je dobivao od Tomislava Sablje svjedočio je prije nepuna dva mjeseca Luka Ivančić.

"Od Tomislava Sablje sam prvi put 2012. posudio 4000 eura uz 10 posto mjesečne kamate, pa se to kasnije popelo na 50.000 ili 60.000 eura. A ukupno sam Sablji vratio oko 300.000 eura kroz nekretnine i preko svojih roditelja", ispričao je zagrebačkom tužiteljstvu Luka Ivančić (34), unuk bivše državne revizorice Šime Krasić, koji je Sablju ujesen prošle godine zbog "desetogodišnjeg maltretiranja odlučio prijaviti policiji za iznudu".

Stoga se 40-godišnji Sabljo, dok mu na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu traje suđenje zbog pokušaja iznude umirovljenika Z. G. (79) i dok čeka potvrđivanje optužnice u uskočkom slučaju Tebra zbog, među ostalim, šverca 15 tona marihuane, suočio i s optužbama da je iznuđivao Ivančića, piše Hajdi Karakaš Jakubin za Jutarnji list.

Od svibnja do rujna 2022. godine Sabljo je, prema optužbama, na ime nepostojećeg duga telefonom uznemiravao Ivančića zaprijetivši mu da će ga izmasakrirati i otkinuti mu glavu. Ujedno mu je prijetio i batinama ako mu ne isplati 6500 eura. Posudbu novca od Sablje Ivančić nije negirao te je pojasnio da je prve eure posudio od njega kad je bio u poduzetničkom pothvatu, točnije kad je gradio zgradu na Horvaćanskoj u Zagrebu pa mu je trebao novac.

image

Unuk glavne državne revizorice Šime Krasić našao se na meti prijetnji Tomislava Sablje 
 

Goran Mehkek/Cropix

Novac mu je vraćao i, tvrdi, sve višestruko preplatio, no stvari su se po Ivančića dodatno zakomplicirale kad je i on, s dvije godine odmaka nakon Sablje, u rujnu 2021. zbog kilograma heroina završio u istražnom zatvoru.

- Kad sam izašao iz zatvora, rečeno mi je da dugujem 6500 eura, pa sam mu prošle godine u lipnju dao 1500 eura, a u kolovozu 1700 eura. Zašto? Zato što me valjda 15 puta zvao i prijetio mi batinama, masakriranjem i otkidanjem glave, a poslao mi je i glasovnu poruku (... kad odeš na odsluženje kazne zatvora, poslat ću nekoga da ti razbuca glavu prvi dan u šetnji... op. a). A tog dana u rujnu, kad sam ga prijavio policiji, vozio sam se Vukovarskom prema Heinzelovoj s prijateljem. Sabljo je bio u bijelom Mercedesu S klase, a ispred njega u drugom autu njegov kum Tomislav Sučić. Sabljo je spustio prozor te me, upitavši me za novac i govoreći mi da će me ubiti, ošamario, udario šakom i potom dvaput pljunuo - prisjetio se još Ivančić, napominjući da je nakon toga otišao na policiju jer mu je bilo dosta Sabljina maltretiranja.

dobra naplata potraživanja

Ivančićeva majka, inače kći bivše državne revizorice, opisala je što su sve kao obitelj prošli i bez čega su ostali nakon što je njezin sin od Sablje počeo posuđivati novac.

- Prije nekih osam godina moj je Luka počeo posuđivati novac od Sablje, neke manje iznose uz kamatu, i to je vraćao, a naknadno sam saznala da je posudio nekih 60.000 eura. Sabljo je na kraju počeo zvati i mene i supruga te nam je dolazio do kuće. Prije nekoliko godina sin nam je sve priznao i odlučili smo mu pomoći, pa smo u zamjenu za otplatu duga prepisali tri nekretnine osobama koje je odredio Sabljo. Dio duga od 30.000 eura je otplaćen njemu u gotovini, zemljište u Dugom Selu je prepisano na njega ili na njegovu suprugu, a po Sabljinu nalogu stan u Zvonimirovoj sam prepisala na majku ili ženu Tomislava Sučića - otkrila je frapantne poteze, strahujući za živote članova obitelji, kći bivše državne revizorice.

No, to nije sve jer je, kaže, po nalogu Sablje i staru kuću u centru Šibenika prepisala na njegovu suprugu. Dodaje, potom, da Sablji ni to nije bilo dosta jer je nastavio tražiti novac od njezina sina po izlasku iz zatvora te da ga je fizički napao na semaforu tog rujanskog dana, pa su ga prijavili policiji, piše Jutarnji list.

image

Policijski očevid u blizini mjesta ubojstva Tomislava Sablje

Goran Mehkek/Cropix
22. svibanj 2024 05:12