StoryEditorOCM
FotoreportJUBILARNA DESETA

U punoj dvorani HNK predstavljena knjiga "Od Kolovara do Rija" Nebojse Gunjevića, vrijedan doprinos povijesti zadarskog sporta

Piše Zadarski.hr
30. travnja 2022. - 20:15

U zadarskom Hrvatskom narodnom kazalištu jutros je predstavljena knjiga "Od Kolovara do Rija" autora Nebojše Gunjevića. Matica Zadrana je izdavač knjige u kojoj Gunjević donosi pregled povijesti Kluba za skokove u vodu "Zadar".

- Riječ je o iznimno vrijednom doprinosu povijesti zadarskoga sporta, knjizi koja govori o povijesti Kluba za skokove u vodu "Zadar", jednog od najvećih sportskih simbola našega grada pod čijim su okriljem naši skakači i skakačice postizali vrhunske uspjehe u svjetskim razmjerima. Naša legendarna skakaonica kraj bazena (Kolovare) već je desetljećima simbol te slavne tradicije i jedan od zaštitnih znakova grada, naveli su organizatori u pozivnici za predstavljanje knjige o kojoj su govorili autor Nebojša Gunjević, "alfa i omega" KSV-a Velimir Friganović i predsjednik Matice Zadrana Šenol Selimović.

Ovo je Gunjevićeva jubilarna, deseta knjiga i peta monografija: nakon odbojke, košarke, povijesti ženske košarke i župe Belafuže, Gunjević je autor i monografije posvećene KSV Zadar.

 

07. svibanj 2024 22:29