StoryEditorOCM
KalelargaBLOKADA BLAGAJNE

Akcija mladih zbog Žilavca stopirala pregovore oko proračuna; Meštrović ih nastavlja: "Njegovo imenovanje je autogol HDZ-a!"

Piše I.I.
3. ožujka 2023. - 20:04

Akcija mladih izašla je iz pregovora s gradonačelnikom Brankom Dukićem u vezi prijedloga novog proračuna. Razlog stopiranja pregovora je imenovanje Željka Žilavca za novog ravnatelja JU Zadarski sport. 

- Dotičnog smo smijenili ili bolje reći odmakli od rada u sportu i s mladima upravo zbog njegove netransparentnosti u tom po nama bitnom sektoru društvenog života grada. Vjerujem da se svi sjećaju preplaćenog smještaja igrača KK Zadra za koje se u vrijeme spomenutog plaćao na tri različita mjesta u isto vrijeme. To što zadarski DORH u tome nije ustanovio ništa nezakonito ne abolira Žilavaca od moralne odgovornosti, pogotovo kad znamo da smo u istoj situaciji ove godine taj isti smještaj platili deset puta manje nego što je to platio ovaj navodni stručnjak. Nema nikakvog smisla nastaviti pregovore i vjerovati da će se naši amandmani primjeniti dok HDZ provodi namještene natječaje pred zdravim očima građana, istaknuli su za medije iz Akcije mladih dodajući kako "klub vijećnika Akcije mladih nema namjeru sjedati za stol i pregovarati s ikim tko smatra da je ovakav način izbora i ovakva osoba najbolja za zadarski sport".

Dok je Akcija mladih stopirala pregovore vezane uz proračun, predstavnici nezavisne liste Enija Meštrovića u petak su održali sastanak u gradskoj upravi i nastavili sa svojim pregovorima. 

- Vidit ćemo do kuda idu pregovori. Htio bih da dođemo do rješenja zbog ljudi kojih se tiču naši amandmani i da riješimo sporne izvore financiranja. Što se tiče imenovanja Željka Žilavca za ravnatelja JU Zadarski sport, to je čisti autogol i antireklama HDZ-a. Nakon svega da ga tek tako zaposle... - kazao je Enio Meštrović. 

26. travanj 2024 16:30