StoryEditorOCM
KalelargaSTAGNACIJA PROJEKATA

Dukić "opleo" po gradskim vijećnicima zbog proračuna: "Samo luđaci ne bi ta sredstva iskoristili". Kandidat za novi mandat od 0,0001 posto!

Piše Iva Ivanac
19. ožujka 2024. - 14:38

Vijećnici nezavisne liste Enija Meštrovića, SDP i Akcija mladih blokiraju razvoj grada Zadra, bila je mantra gradonačelnika Branka Dukića na kolegiju gradonačelnika koji je u utorak održan u gradskoj upravi.

Gradonačelnik je kazao kako Grad jako teško funkcionira dok je tehnički proračun na snazi te je nabrojao projekte koji zbog blokade gradske blagajne stagniraju, a najviše je govorio o izgradnji i dogradnji zadarskih vrtića. Zbog blokade gradske blagajne imaju problem i s korištenjem sredstava iz drugih izvora, kazao je gradonačelnik.

- Prošli tjedan Grad Zadar preuzeo je tri nova ugovora u ukupnoj vrijednosti od 2,2 milijuna eura za četiri projekta. Iz drugog poziva iz Nacionalnog plana „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova" stavljeno nam je na raspolaganje 974.718 eura za nadogradnju i rekonstrukciju dječjeg vrtića PO Duga te izgradnju predškolske ustanove Crvene kuće. Razdoblje provedbe navedenih projekata je od 30. lipnja 2024. do 30. lipnja 2026. godine. Iz NPOO-a je ukupno Gradu Zadru odobreno 3,7 milijuna eura za izgradnju sva četiri planirana vrtića, a procijenjena vrijednost izgradnje je oko 10 milijuna eura, kazao je Dukić dodajući kako je i od strane Ministarstva kulture i medija Gradu odobreno 100 tisuća eura za izradu projektne dokumentacije uređenja bastiona Citadela.

- Ponavljam, rok za vrtiće je lipanj 2026., a sredstva Ministarstva kulture su za 2024. godinu. A mi proračun za ovu godinu, iako nam je već Uskrs za deset dana i dalje nemamo! Toliko o tome da nemamo štete od nedonošenja proračuna! Samo luđaci ne bi ta sredstva iskoristili, kazao je gradonačelnik koji je u nekoliko navrata ponovio kako bi htio da se gradska blagajna što prije odblokira jer bi svom nasljedniku želio ostaviti neke projekte koje će moći izvršavati.

Novinari su gradonačelnika Dukića upitali i postoji li šansa da se još bude u utrci za gradonačelnika Zadra.

- S obzirom da je riječ o politici, ostavljam 0,0001 posto šanse da opet budem kandidat, kazao je Dukić smijući se.

Dodao je i kako će, za slučaj da se prijedlog proračuna ne izglasa utorak na Gradskom vijeću, na svako iduće vijeće ponovno stavljati proračun.

26. travanj 2024 06:00