StoryEditorOCM
Kalelarga‘STRUČNA RASPRAVA‘

Botić: "Par mjeseci nakon obnove ronioci vraćaju kamene čuvare. Nova riva neće izdržati niti 15 godina". Dukić: "Morat ćemo zajedno ići roniti"

Piše Iva Ivanac
26. ožujka 2024. - 14:54

Marjana Botić (Akcija mladih) se na Aktualnom satu dotaknula i obnove zadarske rive. 

- Što je dobro u tome da je Grad Zadar prepustio upravljanje nad rivom Lučkoj upravi Zadar koja je projektirala tehnički obalni zid pa par mjeseci nakon obnove ronioci vraćaju kamene čuvare? Stara riva je izdržala 150 godina, a ova neće niti 15 godina, kazala je Botić. 

- Znam da je vama teško kada vidite da se sve napravilo i uvijek tražite neke razloge zašto nije ovako ili onako, ali ne znam zašto vam smeta što smo obnovili rivu, upitao je gradonačelnik Branko Dukić.

Ne možete reći da ja nisam sretna što se riva pokušala obnoviti, ja bih bila sretna da se obnovila kako treba, kazala je Botić objašnjavajući kako bi riva zapravo trebala biti sagrađena. 

Dukić joj je odgovorio kako nije građevinski stručnjak. 

- Morat ćemo zajedno ići roniti. Kamo sreće da takvih projekata bude puno više. Način na koji se to zajednički napravilo, suradnjom više institucija je odličan, jer bi mi kao Grad svojim sredstvima rivu obnavljali više godina, zaključio je Dukić. 

03. svibanj 2024 00:10