StoryEditorOCM
KalelargaKRIVA JE ‘PRIJA‘

Branko Dukić imenovao novog v.d. direktora ŠC Višnjik! Karlović odbio ostati u sustavu i odlazi s otpremninom. Gdje će nastaviti karijeru?

Piše I. N.
5. ožujka 2024. - 12:12

Tomislav Zubčić novi je v.d. direktora ŠC Višnjik, odlučio je gradonačelnik Branko Dukić kao jedini član skupštine tog trgovačkog društva u vlasništvu Grada Zadra, na sjednici skupštine održanoj u srijedu.

Zubčić je dosad na Višnjiku bio zadužen za održavanje kompleksa vanjskih sportskih terena.

Direktor Denis Karlović, kojeg je gradonačelnik smijenio zbog gubitka povjerenje, odnosno skandala koji je izbio oko koncerta Aleksandre Prijović, s današnjim danom nije više zaposlenik ŠC Višnjik. Karlović na sjednici nije prihvatio Dukićevu ponudu da ostane na nekom drugom radnom mjestu u sklopu ŠC Višnjik. Prema kolektivnom ugovoru, Karlović odlazi uz otpremninu u visini šest mjesečnih plaća.

- S današnjim danom, nakon deset godina, prestaje moj profesionalni put u ŠC Višnjik. Ponosan sam na postignute rezultate, no moja karijera će se nastaviti negdje drugdje. Želim se ovom prilikom zahvaliti svim kolegama, suradnicima i predstavnicima medija koji su bili podrška našem radu - kazao nam je Karlović.

Na pitanje gdje planira nastaviti karijeru, Karlović nam je rekao da će se najprije malo odmoriti i o svemu dobro razmisliti.

Naime, istog dana kada je objavljeno da ga je Dukić smijenio, Karlović je dobio nekoliko poslovnih ponuda iz Zadra, ali i izvan grada. U kuloarima su se spominjali Hrvatski rukometni savez i Hrvatski olimpijski odbor, ali i privatni sektor. 

Tijekom deset godina na čelu ŠC Višnjik Karlović je kao direktor uspio od bivše vojarne s kompleksom zatvorenih bazena i dvoranom stvoriti najveći i najuspješniji sportsko-rekreativni centar u Hrvatskoj. Zbog toga je njegova naprasna smjena, motivirana osobnim razlozima gradonačelnika Dukića, snažno odjeknula u javnosti, poglavito među građanima koji su zdušno podržavali Karlovićev rad vidjevši u njemu ogledni primjer kako se trebaju voditi tvrtke u javnom vlasništvu. 

27. travanj 2024 20:01