StoryEditorOCM
KalelargaFINANCIRAT ĆE GRAD

Čitavom dužinom Puta Dikla radit će se nogostup, biciklistička staza i sustav oborinskih voda, sačuvat će se i fafarikule, ali - nakon aglomeracije

Piše M.K.
27. travnja 2023. - 22:50
Zadar, 250423 Nastavljaju se radovi u sklopu aglomeracije na Putu Dikla i spojnim ulicama, a ova faza radova bi trebala potrajati do 15. lipnja.Luka Gerlanc/

Nogostup i sustav oborinskih voda na Putu Dikla radit će se "u režiji Grada Zadra" odnosno stopostotnom financiranju. U tijeku je otkup zemljišta i čim se to riješi, u plan i program proračuna za ovu godinu uvrstit će se inicijalna sredstva.

Kad se završi otkup, koncem godine planira se raspis natječaja za biciklističku stazu i nogostup koji će se izmjestiti izvan postojećeg drvoreda fafarikula, tako da se stabla sačuvaju. Nogostup i bicilistička staza gradit će se u cjelokupnoj dužini od raskrižja kod Ekonomske škole do Puta Petrića.

U ovoj fazi kad se Put Dikla raskopava zbog aglomeracije, nije se istovremeno mogao ugraditi sustav oborinske kanalizacije jer je u tijeku otkup koji je iznimno zahtjevan. Jedan dio zemljišta već je otkupljen, ali drugi potreban dio nije. Zbog blokade proračuna nije se postupak mogao završiti, pa će aglomeracija ipak proći, a nogostup, biciklističke staze i sustav oborinskih voda radit će se naknadno - doznali smo u gradskoj upravi.

29. travanj 2024 18:59