StoryEditorOCM
KalelargaKRENULI SU

Civilna zaštita od jutros provjerava pridržavaju li se Zadrani mjera po kafićima, trgovinama i javnom prijevozu. "Masku najčešće ne nose pravilno..."

Piše Iva Ivanac
14. listopada 2020. - 10:13

Civilna zaštita Grada Zadra u srijedu ujutro krenula je u ophodnju svih zatvorenih prostora kako bi provjerili pridržavaju li se građani novih mjera. 

- Od jutra, kao i svakog dana do sada, obilazimo ugostiteljske objekte, trgovine, javni prijevoz i provjeravamo pridržavaju li se svi, kako građani tako i vlasnici, propisanih mjera. Do 10 sati smo imali više desetaka provjera te smo zatekli minimalne nepravilnosti. Najčešće građani ne nose masku na pravilan način, odnosno nose je da pokriju samo usta ili na bradi. Nakon upozorenja svi građani postupaju sukladno mjerama, kazao nam je voditelj civilne zaštite Grada Zadra, Mate Lukić, dodajući kako su građani Zadra izrazito samodisciplinirani te da se u većini slučajeva pridržavaju epidemioloških mjera.

- To je ujedno i razlog zbog čega je epidemiološka situacija u Gradu povoljna, govori Lukić ističući kako civilna zaštita djeluje prvenstveno u cilju edukacije. 

- Vlasnici ugostiteljskih objekta sami dolaze do nas kad nas vide u gradu i pozivaju nas da uđemo u njihove kafiće kako bi provjerili jesu li sve napravili prema propisanim mjerama što nam je izrazito drago jer to označava da su voljni uvesti sve mjere i prilagoditi poslovanje sukladno mjerama, kaže Lukić. 

23. travanj 2024 10:36