StoryEditorOCM
KalelargaRASTE BROJ OBOLJELIH

Odjel za neurologiju postaje četvrti COVID odjel: imat će 34 ležaja, a svi kreveti imaju priključke za terapiju kisikom visokog protoka

Piše Iva Ivanac
2. travnja 2021. - 15:25

Nakon sastanka Stožera civilne zaštite Zadarske županije u petak, ravnatelj Opće bolnice Zadar, dr. Željko Čulina, najavio je ponovno otvaranje četvrtog COVID odjela, zbog sve većeg pritiska novozaraženih pacijenata.  

- Što se tiče raspoloživih kadrova to je za bolnicu veliko opterećenje jer se ponovno treba angažirati dodatno medicinsko osoblje. Ovakva situacija odrazit će se na produljenje lista čekanja na preglede, no bolnica će i dalje sve akutne i hitne pacijente pregledati i obraditi, kao i sve maligne bolesnike koji će dobiti potrebnu terapiju, istaknuo je dr. Čulina. 

U zadarskoj bolnici zasada postoji COVID 1 odjel, koji se nalazi u bivšoj zgradi ATD-a, COVID 2, koji je smješten u zgradi Urologije i otorinolaringologije te COVID 3 koji se nalazi na očnom odjelu, a trenutno služi kao rezerva. 

- COVID 4 odjel se sada otvara na Neurologiji, dok će se Neurologija prebaciti na Odjel za interne bolesti. Kada tako spajamo odjele, dobijemo dodatnog medicinskog osoblje, odnosno možemo rasporediti ljude koji će raditi na COVID odjelima i one koji će ostati na drugim odjelima, kazao je ravnatelj dodajući kako će se u COVID 4 odjelu sada nalaziti i COVID JIL na kojem su smješteni najteži bolesnici.

U COVID 4 odjelu ukupno će biti 34 kreveta, na kojem će, uz najteže bolesnike koji su priključeni na respirator, biti smješteni i oni s težim oblikom bolesti, jer svi kreveti imaju priključke za terapiju kisikom visokog protoka.

26. travanj 2024 19:38