StoryEditorOCM
KalelargaU SUDAČKOJ NADOKNADI

Damir Brković - zadarsko pravosuđe 4:3! Nakon 8,5 godina sudovanja oslobođen je za prijevaru i sprječavanje dokazivanja!

Piše I. N.
22. kolovoza 2024. - 10:06

Zadarski poduzetnik Damir Brković nepravomoćno je oslobođen optužbe za prijevaru i sprječavanje dokazivanja.

Sutkinja Općinskog suda Jasna Barić Ančić u srijedu je donijela oslobađajuću presudu u postupku koji je trajao osam i po godina. 

Brković je izricanje presude saslušao u društvo odvjetnika Denisa Klarendića koji je izrazio zadovoljstvo odlukom sutkinje Barić Ančić.

Prema optužnici podignutoj 2017. godine Brković se teretilo da je oštetio Mirjana Liverića iz Zadra za 1,2 milijuna kuna (oko 160 tisuća eura) tako što je u nekoliko navrata od njega posuđivao novac s namjerom da mu ga ne vrati.

Brković je od Liverića kroz pet posudi dobio ukupno 1,63 milijuna kuna, Teretilo ga se da mu je vratio 418 tisuća kuna u vrijednosti dva vozila marke Audi A8 i A4, ali ne i ostatak, odnosno da je koristio Liverićevu patološku sugestibilnost i povjerenje prema njemu, narušeno psihičko zdravlje i patološku ovisnost.

Put do Brkovićeve pobjede nad optužnicom ODO-a bio je obilježen s nekoliko kontroverznih događaja unutar zadarskog pravosudnog sustava, a jedan od njih je i misteriozni nestanak zapisnika sa sudskog ročišta o potvrđivanju optužnice. Brković je zbog toga podnio kaznenu prijavu USKOK-u, da bi potom u više navrata pokuša i zadarski sud i odvjetništvo isključiti iz svog postupka, smatrajući da je žrtva urote, odnosno mreže privatnih odnosa pojedinca u policiji, državnom odvjetništvu i na sudovima, s kojima je Brković inače godinama bio u prijateljskim odnosima, o čemu je Zadarski.hr ekstenzivno izvještavao.

Nakon što su mu svi ti pokušaji propali, napisali smo u nogometnom žargonu da Brković od pravosuđa gubi 3:0. Brković je na koncu ipak pobijedio sustav i to u sudačkoj nadoknadi, jer bi apsolutna zastara za prijetnju u njegovom predmetu nastupila za manje od mjesec dana. Na koncu je izvojevao samo jednu, ali vrijednu pobjedu koja mu je donijela sva tri boda.

Lopta je sada opet na strani tužiteljstva koje će se najvjerojatnije žaliti na prvostupanjsku oslobađajuću presudu.  

20. rujan 2024 04:51