StoryEditorOCM
KalelargaSUBOTOM UJUTRO!

Daniel Radeta: HDZ i Joso Nekić provode manipulativnu anketu za roditelje oko uvođenja Građanskog odgoja. Obustavite je hitno!

Piše Zadarski.hr
22. rujna 2023. - 10:09

Gradski vijećnik i predsjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta uputio je priopćenje povdom "ankete" koju gradski odjel za obrazovanje provodi među roditeljima djece osnovnih škola oko uvođenja Građanskog odgoja. Radeta tvrdi da se radi o čistoj manipulaciji kojom se želi odbiti roditelje od prihvaćanja Građanskog odgoja, a kao dokaz nudi činjenicu da bi se taj nastavni program trebao održavati - subotom ujutro.

image

Daniel Radeta
 

Jure Miskovic/Cropix

Evo priopćenja: 

Kakva bi to anketa bila da HDZ i pročelnik Joso Nekić nisu napravili sve kako bi izmanipulirali rezultate ankete oko uvođenja Građanskog odgoja? 

Glavno pitanje ovih dana u uredu pročelnika i na širim sastancima HDZ-a u Medulićevoj bilo je;

Kako djeci i roditeljima, kroz anketu, unaprijed nametnuti mišljenje o uvođenju Građanskog odgoja u Osnovne škole kao lošoj ideji? 

Vrlo jednostavno, staviš termin održavanja u subotu!

Pozivam pročelnika Josu Nekića da pod hitno obustavi ovu HDZ-ovu promociju radne subote u zadarskim osnovnim školama i da sat Građanskog odgoja bude u okvirima radnog tjedna i smjenskog rasporeda po razredima.

Isto tako, Klub vijećnika SDP-a Zadar je osigurao sredstva za ozbiljnu anketu, koja neće biti podložna manipulacijama, te pozivam pročelnika da anketu provede u skladu s prihvaćenim amandmanom na Proračun Grada Zadra za 2023. godinu! 

Dokle god HDZ provodi ovakve i slične ankete koje nitko ne nadzire, niti se zna tko ih sastavlja, do tada za nas neće postojati ni rezultati!

Daniel Radeta

27. travanj 2024 14:56