StoryEditorOCM
KalelargaZADRŽAN U PRITVORU

Dok su mu u kući u Filipjakovu bile nećakinja i supruga, 61-godišnjak prolio benzin po svim prostorijama, a onda šibicama zapalio krevet!

Piše B.S.
2. prosinca 2020. - 10:08
Zagreb, 011220. Mestrovicev trg 5, Zaprudje. Pozar stana u zgradi na drugom katu. Na fotografiji: vatrogasci gase pozar.Damir Krajac/Cropix

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru ispitalo je 61-godišnjaka iz  Sv. Filipa i Jakova zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Postoji, naime, osnovana sumnja da je osumnjičeni 61-godišnjak 29. studenog u mjestu pokraj Zadra, u vrijeme dok je bio na prvom katu kuće; iako svjestan da u prizemlju živi njegova nećakinja sa suprugom i svjestan da može ugroziti osobe i imovinu; uzeo kantu sa zapaljivom tekućinom, te ju prolio po svim prostorijama kuće. Pomoću šibica zapalio je krevet u spavaćoj sobi uslijed čega je nastao požar.

Osnovano se sumnja da je nakon toga otišao u konobu i polio ogrjevno drvo zapaljivom tekućinom, te pomoću šibica potpalio i zaključao vrata objekta. Došlo je do požara gornjeg kata kuće pri čemu su zahvaćene sve prostorije, a veća šteta i opasnost za život i tijelo osoba koje su bile u kući izbjegnuta je zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca.

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

28. travanj 2024 08:10