StoryEditorOCM
KalelargaNEISCRPNA TEMA

Drita Dunatov: "Još uvijek gori ispod naslaga smeća na deponiju!" Direktor Čistoće: "Nije istina, provjerili smo s termovizijom i temperatura je 17 stupnjeva!"

Piše MM
2. studenog 2022. - 11:56

Požar koji je buknuo prošlog utorak u pet sati ujutro na deponiju u Diklu podigao je, poput dima koji se danima širio cijelim gradom, strasti na lokalnoj političkoj sceni.

Nekim je gradskim vijećnicima prekipjelo pa su prije nekoliko dana organizirali prosvjed na kojem se okupilo stotinjak građana, mahom Dikljanaca, koji su na ovaj način željeli poručiti kako im je dosta deponije koja im već 40 godina truje život i zdravlje.

image
Luka Gerlanc/Cropix

- Nakon tog prosvjeda, malo ćemo ih pustiti pa ćemo onda ”napasti” žešće. Mislim da nismo dobro informirali javnost, te ćemo ju za sljedeći prosvjed dodatno animirati kako bi Zadrani konačno shvatili da s kauča, ispred ekrana, neće puno toga promijeniti. Moraju doći i boriti se za svoju bolju i čišću budućnost! Pozvat ćemo i gradske oce kako bi nam odgovorili na najvažnije pitanje: koji su, ako uopće postoje, planovi za razmještanje deponija s Dikla – komentirala je danas Drita Dunatov dodavši kako ima informacije da još uvijek tinja vatra ispod brojnih naslaga smeća.

image

Drita Dunatov

Zvonko Pavic/Cropix

- I što da jednom dođe do eksplozije i sve ode u zrak...Ovo što se dogodilo prije samo je jedna sitna karika od svega što će se u budućnosti događati – ljutito govori ova gradska vijećnica koja je zaključila kako neće zasigurno stati s borbom za razmiještanje deponija.

Nazvali smo i direktora zadarske Čistoće, Ivana Johna Krističevića, koji je sa službenog puta iz Zagreba kratko komentirao kako vijećnica Dunatov nije u pravu.

- Reći ću vam kako smo s termovizijom mjerili temperaturu i ona iznosi 17 C stupnjeva. Što ukratko znači da ništa ne tinja i ne gori na deponiju. Kvaliteta zraka se svakodnevno mjeri i ona je uredu. Nema mjesta zabrinutosti – zaključio je direktor Krstičević.

 

04. svibanj 2024 00:01