StoryEditorOCM
KalelargaNEZAKONITI PRORAČUN

Dukić odgovara vatrogascima: nikad ne bih dozvolio da vas se koristi u bilo kakvom prljavom politikantstvu. Nisam ja doveo proračun u ovu situaciju!

Piše Zadarski.hr
6. siječnja 2023. - 22:05

Gradonačelnik Branko Dukić uputio nam je priopćenje povodom objave Sindikata vatrogasaca JVP Zadar zbog blokade gradskog proračuna. Prenosimo ga u cijelosti:

"Upravo zbog osjetljive situacije u kojoj se Grad Zadar našao zbog nezakonito izglasanog proračuna izravno sam se obratio svim proračunskim korisnicima među kojima su i djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Zadar. Moja je odgovornost i obveza da vas sve skupa na vrijeme informiram o svim poteškoćama s kojima se Grad suočava na početku ove godine.

Rok od osam dana za ispravak nedostataka i nezakonitosti u proračunu većina u Gradskom vijeću je ponovo ignorirala. Nisu pokazali odgovornost za Grad i proračunske korisnike.

Vi znate koliko sam se borio da uvjeti vatrogasaca budu na najboljoj mogućoj razini. Svjestan sam važnosti vašeg teškog i odgovornog posla i nikad ne bih dozvolio da vas se koristi u bilo kakvom prljavom politikantstvu, barem ne od strane mene i onih koje predstavljam.

Ovim putem poručujem svima da nisam ja doveo proračun u ovu situaciju nego neodgovorna većina u Gradskom vijeću. Ponavljam, nisam ja odgovoran i nisam ja doveo proračun u ovu situaciju!

Svih šest godina mog mandata, ali i cijeli moj život sam odgovoran i nikad ne bih dozvolio da Grad dođe u ovu situaciju.

Zadnja dva mjeseca dao sam sve od sebe kroz brojne pokušaje uvjeravanja većine u Gradskom vijeću u važnost donošenja zakonitog proračuna. Pri tome sam naišao na začuđujuć otpor i neodgovornost od strane iste te većine.

U danima koji su ispred nas napravit ću sve da u okviru zakona osiguramo plaće i sva prava svih proračunskih korisnika, pa tako i djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Zadar. U to vas uvjeravam! Novca na računu ima dovoljno, ali se ne može trošiti bez proračuna. 

Uz sve to, ostaju nam brojni problemi s proračunom. Za potpunu deblokadu proračuna je potrebno da prevlada odgovornost i zdrav razum u Gradskom vijeću.

Branko Dukić 

gradonačelnik

26. travanj 2024 09:43