StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: DRŽAVNO NATJECANJE U PRIRODOSLOVNO-GRAFIČKOJ ŠKOLI

Evo tko su najbolji učenici u Hrvatskoj i u kojim kategorijama!

Piše Zadarski.hr
29. travnja 2017. - 11:27

U Prirodoslovno-grafičkoj školi u Zadru održana je dvodnevna Državna smotra učenika srednjih škola iz obrazovnog sektora Grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija, u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Ravnatelj Prirodoslovno-grafičke škole Tomislav Grbin i nastavnici strukovnih predmeta zajedno sa ostalim djelatnicima škole bili su domaćini učenicima i mentorima srodnih strukovnih škola iz cijele Hrvatske.

Ovogodišnji zadatak za učenike bio je izrada vizualnog identiteta Smotre Obrazovnog sektora grafičke tehnologije i audiovizualnih tehnologija kroz razradu u šest kategorija. Najbolje vizualno rješenje moglo bi postati zaštitnim znakom i "brandom"  budućih natjecanja i smotri.

Uz školu domaćina u natjecanju je sudjelovalo još osam škola iz Hrvatske: Elektrostrojarska škola Varaždin, Srednja škola Duga Resa, Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek, Graditeljska škola Čakovec, Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Škola za dizajn i grafiku i održivu gradnju - Split, te Škola za dizajn i medijsku produkciju Zagreb.

Kategorije u kojima su više od četrdeset učenika predstavili svoje radove bile su Grafička tehnologija, Grafički dizajn, Fotografija, Animacija, Film i Izrada web stranica.

U duhu natjecanja sve škole dobile su zahvalnice od škole domaćina, a priznanja za svakog sudionika osigurala je Agencija za strukovno obrazovanje.

Najbolji radovi po kategorijama su:

GRAFIČKA TEHNOLOGIJA: Prirodoslovno-grafička škola Zadar, Arina Šimićev, mentorica Martina Perić

GRAFIČKI DIZAJN: Graditeljska škola Čakovec, Marin Miklošić, mentorica Ljiljana Ille

FOTOGRAFIJA: Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Lucija Obadić, mentor Ivan Čondor

ANIMACIJA: Škola za dizajn i medijsku produkciju Zagreb, Tara Wagner, mentorica Ana Gregurec

FILM: Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, Nensi Radman, Valentina Janković, Ana Butigan, Miro Lukač, Petra Tončić, mentor Zlatko Ožanić

IZRADA WEB STRANICA: Elektrostrojarska škola Varaždin, Simona Svetec, mentor Marko Lapčić

Državno povjerenstvo je priznanje za najbolji timski rad dodijelilo riječkoj školi.

Aktivnosti  smotre provedene su u prostorima škole, Kazalištu lutaka Zadar te u crkvi sv. Dominika. Uz službeni dio smotre sudionicima je organiziran i bogat kulturno-umjetnički dio programa, poput posjeta Muzeju antičkog stakla ili uprizorenja predstave u režiji profesora Ivice Antića u kojoj su sudjelovali mladi talentirani učenici Prirodoslovno-grafičke škole.

25. travanj 2024 22:13