StoryEditorOCM
KalelargaTREĆA SREĆA

Grad Zadar umjesto deset kućica na Muraju nabavlja tri! U jednoj će se prodavati suveniri, a druge dvije će biti kafić

Piše I.I.
23. svibnja 2022. - 10:10

Nakon dva poništena natječaja, Grad Zadar je po treći puta objavio javnu nabavu za izradu kućica na Muraju.

Iako se za Muraj prvotno htjelo nabaviti deset posebno dizajniranih drvenih kioska, sa svrhom prodaje autohtonih proizvoda, izlaganja i prodaje zanatskih radova te ugostiteljske usluge prodaje tradicijskih jela i pića privremenog karaktera, Grad ovog puta nabavlja samo tri dizajnirana kioska. Ovog puta bi se nabavio jedan kiosk za prodaju suvenira, a dva za ugostiteljstvo. 

Prva dva natječaja propala su zbog previsokih cijena ponuda. Naime, procijenjena vrijednost dvaju natječaja bila je 800 tisuća kuna bez PDV-a. Oba puta je na natječaj stigla samo jedna ponuda, tvrtke Minigradnja iz Vodica koja je i izvodila radove na Muraju, koja je bila za pola milijuna kuna veća od procijenjene vrijednosti. 

Zbog smanjena broja kućica, Grad Zadar je ovog puta uvelike smanjio i procijenjenu vrijednost te sada ona iznosi 300 tisuća kuna bez PDV-a. 

Rok za dostavu ponude je 24. svibnja do 13 sati. 

Posebno dizajnirani kiosci se nabavljaju u sklopu projekta Zadar baštini čija ukupna vrijednost iznosi 66,4 milijuna kuna, od čega su bespovratna sredstva 56,4 milijuna kuna. 

26. travanj 2024 16:13