StoryEditorOCM
KalelargaREZULTATI ANKETE

Gradonačelniče, građani su odlučili: većina ne želi novi štekat! Želi da Poljana Šime Budinića izgleda kao nekad - s puno zelenila!

Piše Zadarski.hr
18. srpnja 2024. - 21:52

Iako u Gradu Zadru još uvijek nisu odlučili gdje će i na kolikoj površini novi kafić imati terasu na Poljani Šime Budinića, građani su u našoj anketi odlučili što žele.

Namjera Grada Zadra da po prvi put dio trga između Crkve sv. Šime i Providurove palače iznajmi za ugostiteljsku terasu, aktualizirao je temu javnih sadržaja na tom atraktivnom prostoru, podsjetivši sve nas na izgled Poljane prije rekonstrukcije, kad su njom dominirali zeleni otoci s palmama i drugim raslinjem.

Stoga smo vas prošlog petka pitali kako biste željeli da Poljana Šime Budinića izgleda: onako kako je izgledala nekad, kako izgleda sada ili s ugostiteljskim sadržajem?

Anketa je ovog puta prikupila 4196 odgovora, a čitatelji, njih čak 63 posto, 2664 puta su "rekli" kako žele da Poljana izgleda kao nekada s puno zelenila.

Njih 1486 (35 posto) kazalo je kako bi voljeli da Poljana ima terasu za ugostitelje, a samo 46 odgovora (1 posto) je bilo za prijedlog da Poljana ostane bez sadržaja, prazna kao što je sada. 

Naša anketa je lakmus raspoloženja građana, ali ne i obveza za gradsku upravu. Za odluke gradske uprave odgovoran je gradonačelnik Branko Dukić, a on će odlučiti onako kako on misli da je najbolje - za koga? 

image

Rezultati ankete

07. rujan 2024 14:23