StoryEditorOCM
KalelargaPOČELO JE, POČELO...

HDZ je lansirao prvi video za Branka Dukića: u njemu se on ne pojavljuje nego Taksist koji čita novine i ismijava ‘filozofiranje‘ Marka Vučetića!

Piše IN
21. travnja 2021. - 20:48

Zadarski je HDZ na svojoj FB stranici večeras objavio vrlo vjerojatno prvi promidžbeni video u nizu kojim "službeno" kreću u kampanju za novi mandat gradonačelnika Branka Dukića.

U prvom reklamnom uratku osmišljenom na razini jednominutnog skeča, ne pojavljuje se međutim Dukić, nego Dragan Veselić, poznati zadarski glumac, u ulozi taksista koji sjedi u automobilu na taksi stanici (kod Pozdrava suncu) i čita dnevne novine. U auto mu ulazi mušterija i kaže ulicu na Stanovima gdje ga treba odvesti, ali taksist ne zaklapa novine, niti pali motor nego, bez pitanja, započinje svoj solilokvij, neko mudrovanje o kretanju, autima, boji i smislu. Iako zvuči pametno i učeno, zapravo je nerazumljivo, dosadno i krajnje neučinkovito, jer taksi i dalje stoji na mjestu.

Na kraju se preko ekrana uz zvuk stare tipkače mašine ispisuje poruka: Rad, a ne 'filozofiranje'.

Aluzija je više nego jasna, poruka je izravno usmjerena na Marka Vučetića, sveučilišnog profesora filozofije, glavnog Dukićevog protukandidata iz koalicije "Srcem za Zadar", predvođene SDP-om, kojem HDZ od početka poručuje da manje "filozofira", a više radi za zadarske interese. 

Ako je suditi po prvoj video poruci, Dukić je od "običnog Branka s Četiri kantuna" iz prošle kampanje, koji se nikome nije želio zamjeriti, evoluirao u "igrača" koji je spreman prvi svom protivniku baciti rukavicu u lice, ali na duhovit, ironičan i pomalo provokativan način, gađajući ga tamo gdje misli da je najosjetljiviji.

Hoće li Vučetić i SDP na ovaj izazov odgovorit, vidjet ćemo vrlo brzo... 

27. travanj 2024 01:11