StoryEditorOCM
KalelargaHVALA DONATORIMA

I tvrtka generala Gotovine donirala bolnicu za kupnju jednog respiratora. Ukupno ih je kupljeno 10, ali ne mogu stići do Zadra. Bolnica treba opreme!

Piše Ivica Nevešćanin
27. ožujka 2020. - 11:25

Nakon zadarskih kapetana na ribaricama s Atlantika, koji su za zadarsku bolnicu prikupili 240 tisuća kuna za kupnju jednog respiratora, i tvrtka generala Ante Gotovine Pelagos net farma, zajedno s tvrtkom Jadran tuna, u četvrtak je zadarskoj bolnici donirala novac za kupnju jednog respiratora.

- Bolnica ima 14 respiratora, a još deset je kupljeno, odnosno u postupku nabave. Zahvaljujem svima na pomoći, ma kolika bila, od svakog građana, a ovakve donacije poduzetnika i gospodarstvenika posebno su vrijedne, kazao je župan Božidar Longin.

- Problem je što kupljene respiratore ne možemo dobiti jer proizvođači su prenatrpani narudžbama iz cijelog svijeta. Isto vrijed i za testove za koronavirus koji bi se trebali početi provoditi u našem ZZJZ. Radimo sve što možemo kako bi što prije do njih došli. – kazao je ravnatelj bolnice Željko Čulina.

Na pitanje da komentira javni apel jednog zadarskog liječnika koji je preko društvenih mreže zatražio pomoć zadarskoj bolnicu u opremi Čulina je rekao da ga je zbog toga pozvao na odgovornost.

- Zadarska bolnica radi pod velikim problemima i opterećenjem, ali dajemo sve od sebe da svim pacijentima bude osigurana kvalitetna medicinska skrb. Bolnica u ovom režimu rada ima dovoljno zaštitnih sredstava za svoje potrebe, ali zalihe se brzi troše i svaka pomoć je dobrodošla – kazao je Čulina.

26. travanj 2024 11:02