StoryEditorOCM
KalelargaPOSTAVILI ŠTAND

Inicijativa za Poluotok danas na Trgu počela prikupljati potpise za smjenu direktora TZ Grada Zadra

Piše zadarski.hr
20. travnja 2022. - 10:52

Inicijativa za Poluotok danas je na Narodnom trgu počela s prikupljanjem potpisa za peticiju kojom se traži smjena direktora TZ Grada Zadra Marija Paleke

Štand "Peticije za promjene u zadarskom turizmu", kako službeno glasi njezin naziv, postavljen je ispod Gradske straže i na tom će mjestu biti svakog dana od 9 do 19 sati idućih nekoliko tjedana, kazala su nam volonterke Inicijative za Poluotok.

Podsjetimo, peticija kojom se traži smjena direktora Peleke pokrenula je skupina građana okupljena oko Inicijative za Poluotok. U utorak je gradski pročelnik Tomislava Korona potvrdio za Zadarski.hr da je gradonačelnik Branko Dukić odbio dati suglasnost za postavljanje njihovog štanda na Trgu, no niti sat vremena kasnije, predomislio se i tako izbjegao veliki skandal.

- U četvrtak i petak nisam bio na poslu, pa je nisam ni mogao potpisati do danas i to sam i uradio. Osobno se protivim prozivkama i peticijama usmjerenim protiv bilo kojeg pojedinca, jer tu često ima neosnovanih zahtjeva ili poziva na linč. Ovakve zahtjeve potpisuje gradonačelnik i ja sam ga potpisao, kazao nam je gradonačelnik.

- S ciljem napretka turizma u Zadru, ali i boljeg suživota stanovnika grada, turista i svih pružatelja usluga u turističkom sektoru, smatramo da je potrebno postaviti na čelo Turističke zajednice osobu koja će raditi u tom smjeru, osobu sa stručnim znanjem te vizijom održivog razvoja kvalitetnog turizma. Sadašnji direktor Mario Paleka svojim radom nije napravio nikakav pomak u željenom smjeru, dapače, iz godine u godinu život na Poluotoku umire, a sam se Grad pretvara u kulisu i odredište masovnog turizma. Stoga predlažemo njegovu smjenu te vas pozivamo da svojim potpisom podržite tu inicijativu, stoji u tekstu peticije iza koje stoje Igor ČupahinLada Šokota, Frane Brajković, Venci Jurin i brojni drugi nezadovoljni stanovnici Poluotoka.

25. travanj 2024 12:57