StoryEditorOCM
KalelargaNIJE KAO PEROŠICA

Iris Pavić Tumpa dobila novi mandat na čelu Kazališta lutaka Zadar; "Za razliku od Renate Peroš, Pavić Tumpa je tiha, mirna i stabilna"

Piše L.B.
22. veljače 2021. - 14:49

Iris Pavić Tumpa je voljom vladajuće većine na zadarskoj Županijskoj skupštini u ponedjeljak imenovana ravnateljicom Kazališta lutaka Zadar (KLZ) u još jednom mandatu. Tumpa je na čelu KLZ-a od 2009. godine, a protukandidatkinja joj je na natječaju bila Maja Šimić.

- Za razliku od Renate Peroš, Pavić Tumpa je tiha, mirna, stabilna i samozatajna. Ili nam se samo tako prezentira? Zašto je program napisala na devet stranica, a Maja Šimić na 46? - zasmetalo je esdepeovku Suzanu Jakovac, koja je dodala da su obje kandidatkinje iznimno kvalitetne, ali da što to znači „vratiti lutku u kazalište”, kako je u programu navela Pavić Tumpa. Iako nije shvatila što znači vratiti lutku na scenu, Jakovac je našla za shodno istaknuti da je povjesničarka umjetnosti i da je crkva sv. Dominika, koja nije u funkciji i koju povremeno koristi Kazalište lutaka, „najstarija gotička crkva u Dalmaciji.”

- Mi je puštamo da propada – poentirala je Jakovac.

27. travanj 2024 04:07