StoryEditorOCM
KalelargaDONESENA ODLUKA

Privremena ravnateljica Centra za suvremenu kulturu, umjetnost i mlade je redateljica i voditeljica Dragon teatra

Piše Iva Ivanac
21. prosinca 2023. - 11:16

Privremena ravnateljica Centra za suvremenu kulturu, umjetnost i mlade je Maja Šimić, redateljica i voditeljica Dragon teatra. Odluku o privremenoj voditeljici donijeli su članovi radne skupine koji su zaduženi za izradu statuta budućeg Centra, a na čijem je čelu Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra.

Iako je na prošlom sastanku samo Maja Šimić izrazila želju za pozicijom privremene ravnateljice, na sastanku održanom u srijedu ujutro za tu se poziciju kandidirala i Morana Rogić Vihor, predsjednica udruge CINAZ.

U tijesnom glasovanju "pobjedu" je odnijela Šimić i to se jednim glasom više od Rogić Vihor. 

Koordinator radne skupine, Marko Vučetić, kazao je kako nikakvih trzavica oko glasovanja nije bilo te kako je na njegovu inicijativu održano tajno glasovanje. 

Na sastanku na kojem je izabrana privremena ravnateljica budućeg Centra definirane su i djelatnosti ustanove. 

Nakon ovog čina, na Gradskom vijeću bi se trebala naći odluka o osnivanju ustanove Centra za suvremenu kulturu, umjetnost i mlade, a gradonačelnik Branko Dukić, tek nakon osnivanja ustanove može imenovati Šimić za privremenu ravnateljicu. 

Radna skupina će se nakon toga ponovno sastajati kako bi izradili Statut Centra koji također treba proći kroz ruke gradskih vijećnika. U Statut će biti definirano tko sve može biti član Upravnog vijeća, nakon čega će se imenovati članovi UV-a koji će raspisati natječaj za ravnateljsku poziciju

Podsjetimo kako radnu skupinu čine Rina Dože-Marinić, koja je savjetnica za kulturu i tehničku kulturu u Upravnom odjelu za kulturu i šport Grada Zadra, ali i osam predstavnika zadarskih udruga: Marija Živković (Zajednica tehničke kulture Zadarske županije), Maja Šimić (Udruga Dragon teatar Zadar), Mario Županović (Platforma samostalnih umjetnika i organizacija u kulturnoj sceni), Morana Rogić Vihar (Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ), Silvestar Petrov (Udruga za poticanje razvoja ljudskih potencijala i kreativnosti PRIZMA), Iva Župan (Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Svjetlo Zadar), Andrej Fric (Udruga centar nezavisne kulture) i Vinko Radovčić (Drama plus Zadar). 

 

03. svibanj 2024 13:21