StoryEditor
KalelargaODABRALI GRAĐANI:

Izglasani KVARTipo projekti u MO Višnjik, Vidikovac, Poluotok i Voštarnica

Piše Grad Zadar
12. svibnja 2022. - 11:02

Uspješno je nastavljena ključna faza projekta KVARTipo.

Zainteresirani građani koji su se odazvali na javne tribine raspravljali su i odlučivali o prioritetnim malim investicijama u svojim mjesnim odborima. Na raspolaganju je bilo 270.000,00 kuna za MO Višnjik, 90.000,00 kuna za MO Vidikovac, 240.000,00 kuna za MO Poluotok te 195.000,00 kuna za MO Voštarnica. Cjelokupna alokacija svih navedenih mjesnih odbora je utrošena.

Svim sudionicima predstavljeni su svi pristigli prijedlozi te pojašnjeno koji su od njih prihvatljivi, odnosno neprihvatljivi za financiranje nakon čega se pristupilo raspravljanju i glasovanju.

U ponedjeljak, 2. svibnja, u prostorijama Osnovne škole Šime Budinić raspravljalo se o 22 pristigla prijedloga za područje Mjesnog odbora Višnjik, nakon čega su se građani odlučili za opremanje prostorija mjesnog odbora, dopunu komunalne opreme u Ulici bana Josipa Jelačića, projekt i horizontalnu signalizaciju (treptači) na križanju ulica S. Radića i A. Hebranga, postavljanje opločnika u Poljanskoj ulici i ulici S. Radića, uređenje igrališta u Put Murata te projekt i horizontalnu signalizaciju (uspornici) u ulici Nikole Tesle.

Istoga dana, u prostorijama Mjesnog odbora Vidikovac, raspravljalo se o ukupno 28 zaprimljenih prijedloga, a prisutni sudionici tribina većinom glasova odlučili su da će se financirati izrada projektne dokumentacije za nadogradnju zgrade mjesnog odbora, izrada projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg igrališta na lokaciji koja će se naknadno definirati te postavljanje oglasnih ploča na području mjesnog odbora.

U prostorijama Osnovne škole Petra Preradovića, u utorak 3. svibnja, raspravljalo se o ukupno 25 zaprimljena prijedloga za područje Mjesnog odbora Poluotok, a prisutni sudionici tribina odlučili su da će se financirati izrada projektne dokumentacije i postavljanja sprava za vježbanje na otvorenom na Citadeli (Kapetanski park) u ukupnom iznosu alokacije.

Naposljetku, u srijedu, 4. svibnja, u prostorijama Mjesnog odbora Voštarnica raspravljalo se o ukupno 15 prijedloga građana, a prisutni građani odlučili su da će se financirati uređenje dječjeg igrališta u Velebitskoj ulici te sanacija Veslačke ulice.

Sljedeće tribine:

 

12.05. | MO Bili Brig

13.05. | MO Brodarica

14.05. | MO Ist, Zapuntel, Brgulje, Molat

Objavljeni zaprimljeni prijedlozi za KVARTipo tribine za 12.05., 13.05., 14.05.

Građani će u MO Bili Brig, Brodarica te otočnim MO Ist, Zapuntel, Brgulje i Molat raspravljati o preko 280 prijedloga.

Javne tribine u sklopu projekta KVARTipo nastavljaju se održavati u mjesnim odborima MO Bili Brig, Brodarica, Ist, Zapuntel, Brgulje i Molat.

 

12.05. | Broj pristiglih prijedloga za MO Bili Brig: 132

13.05. | Broj pristiglih prijedloga za MO Brodarica: 94

14.05. | Broj pristiglih prijedloga za MO Ist: 9

14.05. | Broj pristiglih prijedloga za MO Zapuntel: 10

14.05. | Broj pristiglih prijedloga za MO Brgulje: 6

14.05. | Broj pristiglih prijedloga za MO Molat: 30

 

Više informacija o projektu, uključujući raspored tribina svih mjesnih odbora, može se naći na webu Grada Zadra i na službenom Facebooku i Instagramu projekta „KVARTipo!“.

28. lipanj 2022 08:11