StoryEditorOCM
KalelargaPROSVJED U GAŽENICI

Jadrolinija: iznesene su brojne netočne informacije kojima se šteti našem ugledu. Pomorcima smo povećali plaće u ukupnom iznosu od 21 milijuna kuna!

Piše Zadarski.hr
10. ožujka 2022. - 15:53
U Gaženici je jutros odrzan prosvjed u organizaciji Samostalnog strukovnog sindikata pomoraca Jadrolinije radi zastite i promicanja prava i interesa radnika drustva Jadrolinija koji se sustavno krse  Jure Miskovic/Cropix

Nakon istupa predstavnika strukovnog sindikata pomoraca danas u luci Gaženica oko stanja u Jadroliniji, dobili smo reakciju uprave te najveće državne brodarske kuće, koju prenosimo u cijelosti.

"Unatoč sveopćem padu prometa u protekle dvije godine, čija je posljedica bila i smanjenje prihoda, Jadrolinija, za razliku od ostalih brodara nije umanjivala materijalna prava radnika, već ih je naprotiv i povećala. Tako su u protekloj godini pomorcima povećane plaće u ukupnom iznosu od 21 milijun kuna godišnje, što je drugo povećanje plaća od 2018. godine. Nadalje, dodatno je uvedena naknada za prehranu u iznosu od 5.000,00 kuna godišnje po radniku te su redovno isplaćivane nagrade za radne rezultate u sezoni i darovi djeci.

Uvedena je i dodatna pogodnost za radnike u obliku Jadrolinija2Go kartica s iznosom od 600,00 kuna koje će svaki radnik moći iskoristiti za putovanja Jadrolinijinim brodovima, a povećana je i dnevnica za službena putovanja u zemlji.

U suradnji s resornim ministarstvom u  tijeku je nastavak velikog ulaganja u flotu te je  planirana nabava 9 brodova. Od toga je 6 novogradnji od kojih će 3 broda biti na električni pogon.

U današnje nesigurno vrijeme kad smo suočeni sa svakodnevnim povećanjem cijena goriva i drugih sirovina, uz sve prethodno navedeno, zahtjevi sindikata s današnjeg prosvjeda u najmanju su ruku iznenađujući i nerealni, inicirani osobnim interesima i smatramo da ne predstavljaju mišljenje većine od 1787 radnika koje Jadrolinija danas zapošljava.  

Na današnjem prosvjedu iznesene su brojne netočne informacije kojima se šteti ugledu Jadrolinije i takvim neargumentiranim tvrdnjama ne pridonosi se socijalnom dijalogu. Ovakve akcije sindikata neće nas obeshrabriti u provedbi zacrtanih planova i daljnjoj obnovi flote" navodi se u reakciji iz uprave Jadrolinije.

26. travanj 2024 03:25