StoryEditorOCM
KalelargaSTATUS QUO

Je li država odustala od predaje Doma županije Nadbiskupiji ili se razgovori o tome odvijaju daleko od javnosti? Longin: Znam što mi želimo...

Piše Iva Ivanac
27. lipnja 2023. - 14:17

- Vijest da će Dom županije biti dodijeljen crkvi koja je u veljači prošle godine procurila ili puštena kao probni balon, u javnosti je izazvala snažnu i gotovo nepodijeljenu negativnu reakciju. U veljači ove godine mediji su objavili vijest da zgrada neće biti dodijeljena Nadbiskupiji, no sad već duže vrijeme vlada svojevrsni "status quo" bez novih informacija o tome što će se s Domom događati. Zanima me je li se zaista odustalo od predaje Doma Nadbiskupiji ili se razgovori o tome odvijaju daleko od očiju i ušiju javnosti, upitala se županijska vijećnica Vedrana Mišković (SDP) dodajući kako joj je poznato da je Županija samo korisnik zgrade čiji je vlasnik RH, no pretpostavlja da župan ipak o tome imate više informacija od vijećnika.

- Sigurno imate više informacija naročito imajući u vidu činjenicu da je Županija bila itekako zainteresirana za zgradu i još 2011. g. naručila i platila projekt njene opsežne rekonstrukcije koja je tada trebala koštati 2 milijuna kuna. Župane, znate li je li konačna odluka o Domu županije donesena?, upitala je Mišković. 

- To je tema koja je opjevana više puta, kako je to krenulo u medijima i tko je to podgrijavo - ne znam. Znam samo da mi želimo što prije preseliti u naše zgrade, natječaj je pri kraju i nadam se da ćemo uskoro preseliti, kazao je župan Božidar Longin.

27. travanj 2024 21:52