StoryEditorOCM
KalelargaTUĐMANOVA U FOKUSU

Kritika našeg čitatelja urodila plodom: strujni ormarić postavljen posred nogostupa ipak je premješten! Što će biti sa semaforom i rasvjetnim stupom?

Piše Zadarski.hr
8. lipnja 2022. - 21:32

Nije puno, ali čovjeka veseli! 

Prošlog tjedna naš nam je čitatelj poslao svoju foto-kritiku na račun radova na obnovi Tuđmanove ulice, konkretno na dijelu raskrižja s Ulicom bana Josipa Jelačića. Našem je sugrađaninu zasmetalo što su izvođači radova - ili projektanti? - posred nogostupa smjestili rasvjetni stup, semafor i strujni ormarić. Na taj su način praktički blokirali slobodnu komunikaciju pješaka nogostupom i to baš na dijelu gdje se prelazi prometnica, zajedno s biciklistima. Umjesto da taj dio nogostupa bude maksimalno siguran, s ovakvim elementima, odnosno preprekama u prostoru, stvara se nepoteban nered.

image

Kritika našeg čitatelja urodila je plodom

Čitatelj/

Je li kritika našeg čitatelja doprla do izvođača radova (odnosno odgovornih osoba) nismo provjeravali, ali smo se zato na licu mjesta uvjerili da je strujni ormarić, koji je naviše smetao, preseljen s nogostupa na zemljanu površinu, dok su rasvjetni stup i semafor ostali na svom mjestu. Za sada?

Vrijedi pričekati. Radovi na obnovi Tuđmanove ušli su u završnu fazu, izvođać radova pristupilo je korekcijama kod Trgovinskog centra gdje je loše bila postavljena asfaltna podloga također na nogostupu (na što smo još u veljači ukazali) pa nije isključeno i da i ova dva smetala - rasvjetni stup i semafor - do otvaranja cijele dionice dobiju prikladnije mjesto...

image

Kritika našeg čitatelja na smještaj semafora točno nasred nogostupa

Čitatelj/
03. svibanj 2024 13:37