StoryEditorOCM
KalelargaOTELI SE KONTROLI

Bježali zadarskoj policiji: prvi skočio preko zida, a drugi se na plaži vrtio u krug. Dobili su zatvorske kazne!

Piše B.S.
21. listopada 2022. - 17:40

Motociklist iz Zadra koji je u srijedu, 19. listopada, bježao policiji, najprije motociklom, da bi onda čak otrčao i skakao preko zida pri čemu se lakše ozlijedio, na Prekršajnom sudu u Zadru dobio je deset dana zatvora.

Policija ga je zaustavila u 23.30 sati u Ulici Ante Kuzmanića, no on je nastavio vožnju prema Kopnenim vratima. Policajci su krenuli za njim te ga ubrzo zaustavili i utvrdili kako je voozio pod utjecajem 1,17 promila alkohola, dok mu je vozačka dozvola ranije poništena zbog ranije počinjenih prometnih prekršaja. Uz to je u prometu sudjelovao s motociklom bez registarskih oznaka, te mu je isteklo važenje prometne dozvole.

Dok ga je policija provjeravala motociklist je u jednom trenutku trčeći pokušao pobjeći nakon čega je prilikom preskakanja ograde pao na pod i lakše se ozlijedio.

Kako je nastavio pružati otppr i pritom vrijeđao policajce, uz uporabu sredstava prisile je savladan,  a potom je nakon pružanja liječničke pomoći doveden i u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Protiv njega je podnijet optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama kao i iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog vrijeđanja  i omalovažavanja policijskih službenika, te je u petak prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od deset dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

Dan kasnije, u četvrtak, 20. listopada oko 21,15 sati u Viru, policiji je bježao i 27-godišnji vozač Alfe koji je nastavio vožnju zabranjenim smjerom kroz pješačku zonu, te se odvezao velikom brzinom do plaže, gdje se automobilom okretao u krug.

Nije htio izići iz automobila, nakon čega su nad njim uporabljena sredstva prisile te je priveden u službene prostorije.

Izvršenim dodatnim provjerama je utvrđeno kako upravlja vozilom u vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 27-godišnjak je u petak uz Optužni prijedlog prepraćen na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, gdje mu je određena mjera zadržavanja u trajanju od osam dana.

U automobilu se nalazio i 22-godišnji putnik koji je policajcima predao oko 1,49 grama kokaina, zbog čega je prekršajno sankcioniran zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga

03. svibanj 2024 06:37