StoryEditorOCM
KalelargaATRAKTIVAN KOMPLEKS

Na Višnjik sljedeći tjedan stiže bazenska školjka u kojoj se igralo Europsko prvenstvo u Splitu!

Piše Iva Ivanac
20. srpnja 2023. - 13:05

U Splitu je prošli tjedan održan sastanak s Hrvatskim vaterpolo savezom i s talijanskim proizvođačem bazena vezan uz dovoz bazenske školjke u kojoj se igralo Europsko prvenstvo u Splitu.

- Informacija javnosti, ali i vijećnicima SDP-a koji su prepoznali važnost ulaganja u vodene sportove na Višnjiku. Sljedeći tjedan bazen dolazi u Zadar sa svim postrojenjima. Riječ je o bazenu dimenzija 20 puta 25 metara. U suradnji sa zadarskim klubovima i njihovim savezom napravljen je precizan zadatak za projektiranje ovog dijela otvorenog plivališta s pripadajućim skakaonicama. Do konca ove godine očekujemo završetak izrade glavnog projekta za taj dio, kao i izvedbenog projekta olimpijskog bazena za koji je već izdana građevinska dozvola. U tijeku je i izrada projektne dokumentacije za tribine sa svim onim popratnim sadržajima koji su logistički potrebni za bazenski kompleks. Kako mi s Višnjika prenose mišljenja struke, bit će to jedan od najatraktivnijih plivačkih kompleksa u Europi, kazao je gradonačelnik Branko Dukić ističući kako je gotov projekt polivalentne dvorane za rukomet i nogomet, te je pred ishođenjem građevinske dozvole.

- Radi se o natkrivanju plavog rukometnog i malonogometnog terena na Višnjiku. Nova dvorana spaja se sa uređenim svlačionicama i taj dvoranski kompleks će postati jako atraktivan uz postojeću gimnastičku dvoranu, dvoranu za boks i judo. Na ovaj način dobit ćemo polivalentnu dvoranu koja je jako važna rukometne i malonogometne klubove, rekao je gradonačelnik Dukić dodajući kako će se realizacijom ovog projekta rasteretiti postojeći dvoranski kompleks koji je popunjen od ranog jutra do kasno navečer.

02. svibanj 2024 16:17