StoryEditorOCM
KalelargaAFERA NA POMOLU

Nacional: Policija privela župnika u Perušiću Benkovačkom zbog sumnje da je seksualno uznemiravao 16-godišnjakinju?

Piše Zadarski.hr
17. rujna 2024. - 07:53

Tjednik Nacional u novom broju donosi da je policija u srijedu 11. rujna privela don Darka Marušića, župnika u Perušiću Benkovačkom, zbog navodnih optužbi za seksualno uznemiravanje jedne 16-godišnjakinje. Oko 15 sati dva policijska automobila zadarskih i šibenskih registarskih oznaka dovezla su se ispred lokalne crkve te je šestorica policajaca pretresla crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije i župni ured don Darka Marušića,

Policijska intervencija se, prema pisanju Nacionala, dogodila pred očima nekoliko mještana koji su došli pred crkvu jer je don Darko trebao predvoditi ispraćaj jednog pokojnika. Događaju je prema tvrdnjama više izvora izravno svjedočilo više šokiranih svjedoka. Umjesto don Darka na ispraćaj pokojnika hitno je potom pozvan svećenik iz župe u Obrovcu. A dvoje mještana Perušića Benkovačkog izravno je pozvano svjedočiti pretresu župnog ureda i crkve.

Policija je o svom postupanju obavijestila Nadbiskupiju, ali očito tek neposredno prije nego što su se  pojavili pred vratima don Darka Marušića. Pretresli su crkvu i župni ured, oduzeli dva kompjutora, laptop, mobitele i USB-ove, a potom ga, pred očima šokiranih župljana, odveli u pritvor. Četiri dana kasnije Na nedjeljnoj misi umjesto don Marušića pojavio se vicekancelar Zadarske nadbiskupije Mario Karadakić i završio propovijed porukom da se treba boriti protiv tjelesnih zadovoljstava, no o razlozima zbog kojih nema don Darka vjernicima nije rekao ni riječi, piše Nacional.

Zadarski hr je od Zadarske nadbiskupije i PU zadarske zatražio komentar ovih događanja. Odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

17. rujan 2024 07:54