StoryEditorOCM
KalelargaU 69. GODINI

Napustio nas je Josip Rain, najstariji član Glumačkog studija HNK Zadar

Piše Zadarski.hr
6. ožujka 2023. - 13:47

Josip Rain, najstariji član Glumačkog studija HNK Zadar, napustio nas je u 69. godini života.

Rain je imao 63 godine kada se kao umirovljenik u rujnu 2017. godine uključio u dramsku skupinu "Drama plus",  i tako postao najstariji član glumačkog ansambla pod redateljskom palicom Vinka Radovčića.

Josip je rodom bio iz Novog Marofa pokraj Varaždina, a Zadar ga je očarao kao grad još kada je kao dijete s roditeljima dolazio u Zadar i u Božavu na Dugom otoku.

- Bivša supruga i ja gradili smo kuću na Molatu na kojem sam živio deset godina. Prijatelji mi kažu da sam uvijek u petoj brzini i da ne mogu stati na jednome mjestu, tako da sam se tada bavio i ribarstvom, imao sam svoju brodicu i uživao u čarima otoka. Ljeti je na otoku odlično, ali zimi se sve pretvori u monotoniju i bilo mi je dosta bodulskog života pa sam se prije četiri godine preselio u Zadar - objašnio je Josip u razgovoru za Zadarski.hr prije pet godina, zašto se preselio u Zadar.

Od Josipa Raina oprostio se i HNK Zadar statusom na Facebooku:

"Jutros nas je potresla vijest o iznenadnom odlasku Josipa Raina, velikog prijatelja našeg kazališta i dugogodišnjeg člana Glumačkog studija HNK Zadar. Svojom zaraznom životnom energijom i ljubavlju koju je nesebično dijelio zauvijek je osvojio naša srca i ostavio neizbrisiv trag. Dragi naš Josipe, hvala ti na svemu".

28. svibanj 2024 01:04