StoryEditorOCM
KalelargaFOTO: ORGANIZATORI OČEKUJU OKO 1500 ZALJUBLJENIKA U DOBRU KAPLJICU

Otvoren drugi po redu, još veći, još bolji Zadar Wine Festival

Piše Zadarski.hr
24. ožujka 2018. - 16:40
wine_fest40-240318_resize.JPG

U subotu u 13 sati u zadarskom Arsenalu svečano je otvoren drugi po redu Zadar Wine Festival. Okupio je preko 80 proizvođača i distributera vina iz cijele Hrvatske, pet vinara iz Slovenije koji stigli predstavili vina i sorte svoje regije te sve one zaljubljenike u dobru kapljicu.

- Kakav je život bez vina, kad je stvoreno za veselje ljudima!, tim je stihovima direktor Županijske gospodarske komore Denis Ikić otvorio ovu vinsku manifestaciju istaknuvši kako HGK nastoji Hrvatsku brendirati kao vinsku zemlju.

Tijekom dva dana održavanja Wine festivala organizatori su osim degustacija pripremili i stručne radionice jednog od najpoznatijih hrvatskih sommeliera Maria Meštrovića, zanimljivo predavanje Marka Duševića o enogastronomiji pod morem, potom dodjele diploma Hrvatskog sommelier kluba te zabavni glazbeni program.

- Zahvalio bih svim vinarima koji su se ovdje okupili te se nadam da će ovaj događaj uroditi i nekim poslovnim kontaktima i suradnjama. Očekujemo da će Arsenal ovih dana posjetiti oko 1500 ljudi, kazao nam je ugostitelj i sommelier Ivan Stiblik, jedan od organizatora.

Poznata je činjenica da suvremeni ugostitelji u svojim vinskim kartama moraju imati veliki izbor vina različitih sorti, a ova manifestacija će im pomoći pri njihovom odabiru.

- Također se zahvaljujem svima koji su festival podržali i ove i prošle godine. Zadar Wine Festival brzo se svrstao u vodeću vinsku manifestaciju u Hrvatskoj, ponosno je na dan otvorenja ustvrdio organizator Danijel Peroš

02. svibanj 2024 16:34