StoryEditorOCM
KalelargaOPORBA NA NOGAMA

"Ovakva elektronska sjednica je nelegalna i nezakonita; na brzinu se žele legalizirati mutne radnje!" Evo tko je sve odbio sudjelovati na sjednici...

Piše MPB, R.S.D.
18. svibnja 2020. - 10:40

- Poštovane kolege vijećnici, moram vas upozoriti da se sjednica Županijske skupštine može voditi isključivo na način propisan Statutom i Poslovnikom. Nije predviđeno ovakvo dopisivanje putem maila kao način na koji se može održavati sjednica Županijske skupštine niti je propisan način njezinog vođenja kao takve - naveo je vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač.

- Da bi se mogle održavati sjednice putem maila potrebno je promijeniti Statut i Poslovnik, ovako te sjednice nemaju nikakvog uporišta u propisima a „odluke" donesene mailanjem nisu pravno valjane i biti će poništene od strane Upravnog suda RH kako za ovu „sjednicu" , tako i za prošlu. Isto se odnosi i na sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra. Eto samo da upozorim, napisao Pupić Bakrač, a sudjelovanje na sjednici odbila je i njegova stranačka kolegica Marjana Botić.

Renata Sabljar Dračevac (SDP) uputila je, pak, poseban dopis kojim je sjednicu nazvala nelegalnom i nezakonitom.

- U cijelom ovom slučaju je osobito zanimljiva tolika žurba da se putem elektronske sjednice „proguraju" točke dnevnoga reda koje su javnosti zanimljive jer se trebaju donijeti odluke financijske naravi i riječ je o milijunskim iznosima. Nameće se zaključak da se na brzinu žele legalizirati mutne radnje – zaključila je Dračevac.

Na sjednici sudjeluje 26 vijećnika.

Ne sudjeluju vijećnici Radoslav Đurić, Radoslava Gregov, Suzana Jakovac, Nino Mrčela, Robert Pelicarić, Marino Rukavina, Renata Sabljar Dračevac i Josip Tičić.

Uoči sjednice ispričali su se i vijećnica Ana Klarić-Bubica i vijećnik Josip Plazibat.

Nepunih sat vremena nakon početka sjednice, napustio ju je i vijećnik Marko Pupić Bakrač.

- Poštovani, od ovog trenutka napuštam ovu i ovako protuzakonitu sjednicu na kojoj Predsjednica provodi samovolju. Molim da se ponovno utvrdi postojanje kvoruma. Pozdravljam vas i odjavljujem se sa pjesmicom - napisao je Pupić Bakrač.

25. travanj 2024 10:03