StoryEditorOCM
KalelargaTEŠKA PROMETNA

Pijani vozač (21) ‘pokupio‘ ženu dok je na Musapstanu brala šparogre i ‘poslao‘ je u bolnicu! Zašto policija 8 dana nije izvjestila o ovom događaju?

Piše IN
8. svibnja 2021. - 12:57

Zadarska policija podnijela je kaznenu prijavu protiv 21-godišnjaka iz Zadra koji je u alkoholiziranom stanju na Musapstanu osobnim automobilom teško ozlijedio ženu koja je brala šparoge.

Nesreća se dogodila u petak 30. travnja, ali kako nije bila istaknuta u dnevnom policijskom izvješću PU zadarske, o njoj mediji nisu izvjestili. Na nesreću su nam ukazali čitatelji koji poznaju stradalu ženi tvrdeći da se cijeli slučaj pokušava zataškati jer se navodno radi o sinu neke utjecajne osobe, što u policiji oštro demantiraju. Naprotiv, 21-godišnjeg vozača su priveli i nad njim proveli su kriminalističku istragu, a događaj nije uvršten u dnevni izvještaj jer se prije slanja izvješća medijima nije znala kvalifikacija ozljeda kod stradale žene.

Također demantiraju riječi naših čitatelja da je mladi vozač upravljao sportskim vozilom quadom kojim, kažu, inače često luduju po Muspstanu, te da je nakon nesreće pokušao pobjeći s mjesta događaja.

Nesreća se, prema infomacijama iz policije, dogodila na makadamskoj cesti na Musapstanu oko 18.20 sati. Mladi vozač je s 0,48 promila alkohola upravljao Opelom zadarskih tablica iz smjera jugoistok-sjeverozapad. Zbog brzine neprilagođene uvjetima na cesti izgubio je nadzor nad upravljačem te je došlo do zanošenja i slijetanja vozila s bijelog puta u nisko raslinje. Upravo na tom mjestu izlijetanja zatekla se 67-godišnjakinja iz Zadra koja je brala šparoge. Vozilo ju je udarilo i odbacilo na zemlju.

Hitna pomoć je unesrećenu ženu prevezla u zadarsku bolnicu gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozlijede u vidu nekoliko prijeloma, ali je, kako doznajemo, izvan životne opasnosti. Hitna je pozvala i policiju koja je mladog vozača privela i na koncu kazneno prijavila za izazivanje prometne nesreće s teškim posljedicama i vožnju pod utjecajem alkohola.

30. travanj 2024 05:43