StoryEditorOCM
KalelargaVIDEO MAKLJAŽE

Pogledajte kako su se "dohvatili" Joso Nekić i Daniel Radeta: vijećnik SDP-a optužio Nekića i Šimičevića da su zaposlili pedofila u školi!

Piše Iva Ivanac
26. ožujka 2024. - 12:01

Na sjednici gradskog vijeća skoro je došlo do fizičkog obračuna između Jose Nekića, pročelnika UO za odgoj i školstvo te Daniela Radete. 

Radeta je na Aktualnom satu postavio pitanje zašto HDZ štiti kriminalce, lopove i pedofile. 

To je izazvalo burnu reakciju među gradskim vijećnicima pa je krenulo komešanje u HDZ-ovim redovima. 

- 34 godine obnašali ste izvršnu vlast u Zadru, umjesto da štitite interese građana postali ste zaštitno lice kriminalcima, lopovima i pedofilima. Kriminalci jeste ste građevinskom i mafijaškom lobiju ustupili javni prostor, grade kako hoće, radite im ceste na štetu našeg proračuna i onda se sjetite PR-a Jerka Trogrlića i vratite ga nazad pa Grad Zadar nakon poplave objavi priopćenje kako grad nije poplavio, a Brunu Milinu je oštećen podrum i dva automobila. Lopovima i naslinicima dajete prostore u centru grada, dajete im i adventske kućice, vi ste nalogodavac, vi ste ti koji plaćate nasilnicima da me napadaju!, kazao je Radeta kojeg je u objašnjavanju prekinulo vrijeme.

Nakon što je gradonačelnik Dukić kazao kako su razmjeri poplave bili uvelike manji nego 2017. godine, Radeta je opet stupio za govornicu i krenu obrazlagati zašto HDZ štiti pedofile. 

- Vi jasno i glasno podržavate pedofile. Jednog vašeg člana HDZ-a su štitili jedan vaš pročelnik i saborski zastupnik, a znali su koje probleme ima. Imam ozbiljan dokaz o tome. Makli ste ga iz ove zgrade da bi završio među djecom, a kad vas mediji pitaju je li vaš član - šutite, govorio je Radeta, ali je glas vijećnika i pročelnika iz klupa bio jači.

A onda se Radeta s govornice zaderao: "Tamo su ga stavili Joso Nekić i Rade Šimičević". 

Pročelnik Nekić je iz klupe Radeti dobacio: "Pička ti materina".

Radeta je krenuo zapitkivati predsjedavajućeg Burna Milina je li čuo što je Nekić kazao, a zbog ponašanja je zaradio treću opomenu pa je izbačen. 

Dok se Radeta spremao za izaći iz Velike vijećnice, Nekić je krenuo ljutito izlaziti vani.

Iako su ga pročelnik Ante Ćurković i zamjenik gradnačelnika Ante Babić smirivali, Nekić je odlučio da će se verbalno obračunati s Radetom. 

Kada je Radeta izašao krenula je svađa, a kako ne bi došlo do fizičkog obračuna računa su vodili Ćurković i Babić koji je između ostalog i dodao: "Ne treba nam ovo sada". 

Nakon verbalnog okršaja Radeta je otišao, a Nekić se vratio u klupe. 

Kako je to izgledalo pogledajte u videu.

27. travanj 2024 08:07