StoryEditorOCM
KalelargaDVA MJESECA NAKON RASPISIVANJA

Poništen natječaj za ravnatelja Županijske uprave za ceste – bez obrazloženja!

Piše L.B.
14. svibnja 2018. - 13:49
Mile Fabijan

Natječaj za mjesto ravnatelja zadarske Županijske uprave za ceste (ŽUC), koji je raspisan prije puna dva mjeseca i očekivao se izbor jednog od prijavljenih kandidata, u ponedjeljak je poništen.

- Poništili smo natječaj i tu nema obrazloženja. Poništili smo ga jednoglasno. Na natječaj se bilo javilo pet kandidata, od čega su se četvorica odazvala na razgovor – kazao nam je u ponedjeljak Željko Lončar, predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a. Na pitanje iz kojeg je razloga natječaj poništen, Lončar je ponovio da nema nikakvo obrazloženje i da se natječaj može poništiti bez obrazloženja, jer je takva mogućnost u natječaju i predviđena.

U Upravnom vijeću ŽUC-a, uz predsjedavajućeg Lončara, sjede Marica Nekić, Željko Dilber, Krešimir Laštro i Ante Čačić. Do izbora Čačića član UV ŽUC-a bio je HDZ-ov Branko Kutija, bivši gradonačelnik Benkovca i bivši saborski zastupnik, koji je u međuvremenu izabran za zamjenika ravnatelja ŽUC-a, što je stvorilo brojne polemike s obzirom da navodno nema odgovarajuću stručnu spremu za to radno mjesto.

Tako na mjestu v.d. ravnatelja ŽUC-a do daljnjega ostaje 67-godišnji Mile Fabijan, kojem je mandat službeno istekao u ožujku ove godine, nakon što je na čelu ove ustanove bio 20 godina kao prvi i jedini ravnatelj.

Za ravnatelja ŽUC-a na (sada poništeni) natječaj javili su se Mario Bakmaz, Dinko Kardum, Dinko Jović, Marko Klanac i Denis Batur

Prema uvjetima natječaja, Fabijanov nasljednik mora biti VSS ili VŠS graditeljskog, prometnog ili ekonomskog smjera, te imati pet godina radnoga iskustva u struci. Imenuje se na mandat od četiri godine.

Novi natječaj bit će raspisan „u narednom periodu“, kako je kazao predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Željko Lončar.

27. travanj 2024 12:28