StoryEditorOCM
KalelargaODLAZAK PEROŠICE

Poništen natječaj za ravnatelja Narodnog muzeja! UV prijave uopće nije razmatralo, a svoju odluku ne žele komentirati!

Piše Iva Ivanac
12. svibnja 2023. - 13:30

Zeznuta je stvar kada upravno vijeće javne ustanove zadrži pravo poništenja natječaja bez ikakvog obrazloženja. Pa to svoje pravo i iskoristi!

Tako je Upravno vijeće Narodnog muzeja Zadar, na čijem je čelu prof. Radomir Jurić, na današnjoj sjednici poništilo natječaj za novog ravnatelja Narodnog muzeja koji je bio raspisan 4. travnja. Razlog poništenja nije poznat. 

- Upravno vijeće je jednoglasno donijelo odluku o poništenju natječaja za ravnateljsko mjesto Narodnog muzeja. Upravno vijeće je navelo kako pristigle prijave nisu razmatrane, istaknuo je Jurić. 

Na naš upit o tome zašto prijave uopće nisu razmatrane, Jurić je kazao kako je diskrecijsko pravo Upravnog vijeća da ne komentira svoje odluke. 

Podsjetimo kako je na natječaj za ravnateljsku poziciju pristigla samo jedna prijava, ona profesorice Filozofskog fakulteta u Rijeci, povjesničarke umjetnosti dr. sci. Nataše Šegote Lah

Upravno vijeće će u zakonskom roku raspisati novi natječaj za ravnateljsko mjesto, a do tada će na čelu NMZ-a i dalje biti aktualna ravnateljica Renata Peroš kojoj mandat ističe u listopadu ove godine.

Podsjetimo, upravno vijeće Narodnog muzeja ima pet članova, uz predsjednika Jurića, tu su još Žan Morović, Vesna Sabolić te u ime ustanove Hrvoje Perica i Snježana Vujčić Karlo

25. travanj 2024 18:00