StoryEditorOCM
KalelargaPALI U ZASJEDI

Racija u Arbanasima: policija uhitila Jelenkovića (42) i Dundovića (43) zbog preprodaje heroina: pronađeno 105 grama i više od 100.000 kuna!

Piše IN
8. kolovoza 2020. - 11:02

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Zadrana, riječ je o Darku Dundoviću (43) i Domagoju Jelenkoviću (42) zbog sumnje da su počinili kaznena djela iz domene zlouporabe droga.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je Jelenković u petak 7. kolovoza, oko 10.50 sati na području Arbanasa izvršio prodaju oko 53 g droge heroin Dundoviću za oko 9.000 kuna, koji je drogu kupio radi daljnje preprodaje na zadarskom području. Nakon što je Dundović ugledao policijske službenike, odbacio je vrećicu s heroinom te pokušao pobjeći. Ubrzo je sustignut te uz uporabu sredstava prisile priveden u službene prostorije policije.

Također, policijski službenici su nedugo nakon toga uhitili i Jelenkovića kod kojeg je izvršena pretraga doma. Prilikom pretrage u sefu je pronađeno oko 10.640 eura i oko 11.000 kuna za koje se sumnja da potječu od preprodaje droge. Također je kod Jelenkovića pronađena "buksa" u kojoj je skrivao drogu s vrećicom u kojoj je bilo oko 52 g heroina.

Pronađena droga, ukupno 105 grama heroina, i novac su im oduzeti, te su oboje kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu za kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Jelenković i Dundović su već dosad u više navrata bili prijavljivani i kažnjavani za djela povezana s drogom. Jelenković je 2014. prijavljen za 52 grama heroina, a 2006. za čak 1,2 kilograma heroina. Uz Borisa Paravinju, koji je nedavno "pao" s kilogramom heroina, policija ga smatra glavnim organizatorom preprodaje heroina na području Zadarske županije.

Dundović je također više puta bio prijavljivan za kaznena djela vezana uz posjedovanje i preprodaju droge.

26. travanj 2024 12:17