StoryEditorOCM
KalelargaGRADSKI VRTIĆ

Ravnateljica "Sunca" Ana Dunatov odlazi u mirovinu; UV je već izabralo njezinu nasljednicu i predložilo je gradonačelniku

Piše L.B.
8. studenog 2021. - 13:39

Ana Dunatov, dugogodišnja ravnateljica zadarskog gradskog Dječjeg vrtića „Sunce“, u čijem je sastavu devet objekata, odlazi u mirovinu, s prvim danom iduće godine. Na natječaju raspisanom za izbor nove ravnateljice izabrana je njezina nasljednica, aktualna odgajateljica Mirjana Miočić.

Ana Dunatov je čelnica ovog Dječjeg vrtića od njegovog osnivanja u travnju 2006. godine, kada se gradski vrtić „Radost“, zbog velikog broja djece, kao i izgradnje novih vrtićkih objekata, „raspolovio“, te je uz „Radost“ osnovan i gradski dječji vrtić „Sunce“.

Vremenom je „dogurao“ do devet objekata, te „Sunce“ trenutačno pohađa nešto manje od 800 predškolaca.

Nakon gotovo 16 godina provedenog na čelu ove ustanove, Ana Dunatov odlazi u mirovinu, a Upravno vijeće je, nakon raspisanog natječaja i obavljenih sedam intervjua, za novu ravnateljicu predložilo Mirjanu Miočić, koju treba potvrditi gradonačelnik Branko Dukić. To mora učiniti najkasnije u prosincu.

Na natječaj se javilo osam kandidatkinja, jedna nije imala kompletnu dokumentaciju, te je razgovor obavljen sa sedam kandidatkinja od kojih su šest aktualne odgajateljice u „Suncu“, a sedma kandidatkinja je odgajateljica u Benkovcu.

25. srpanj 2024 02:28