StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA "VIKEND"

Rekorderi voze BMW: jedan je imao najviše promila, a drugi je jurio 244 kilometra na sat!

Piše Zadarski.hr
14. ožujka 2022. - 13:19

Tijekom kontrole prometa alkotestirana su 194 vozača, od kojih je 14 vozača upravljalo vozilom pod utjecajem alkohola.  

Od evidentiranih prekršaja, zbog prekoračenja brzine prekršajno je sankcionirano 48 vozača, 19 vozača zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa dok je zbog korištenja mobitela u vožnji, prekršajno sankcionirano 13 vozača.

Prekršajno je sankcionirano i 5 vozača koji su zatečeni u prometu za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja vozilom, kao i 5 vozača zbog nepropisnog pretjecanja.

Nadalje, zbog nepoštivanja znaka zabrane prometa sankcionirano je 9 vozača te 6 vozača zbog vožnje jednosmjernom ulicom i 5 vozača zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka, tj. prolaska kroz raskrižje za vrijeme trajanja crvenog svjetla. Zbog ostalih raznih prometnih prekršaja sankcionirana su još 52 vozača.

Zbog utvrđenih prekršaja i opasnosti nastavljanja ugrožavanja sigurnost prometa na cestama, iz prometa je isključeno 19 vozača i 2 vozila. 

U tom se vremenu dogodilo deset prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je u nedjelju, 13. ožujka u 03.30 sti u Ulici 4.Gardijske Brigade u Zadru, gdje je 25-godišnjak upravljao s automobilom BMW, zadarske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1,41 g/kg. Policijski službenici izdali su vozaču prekršajni nalog te je isključen iz prometa.

Najveća izmjerena brzina evidentirana je u subotu, 12. ožujka u 16.12 sati, na A-1, dionici Pristeg-Nadin, gdje je 45-godišnji državljanin Srbije upravljao s osobnim automobilom BMW,  brzinom od 244 km/h, na dijelu gdje je brzina ograničena na 130 km/h. Policijski službenici izdali su mu prekršajni nalog na iznos od 5 tisuća kuna i izrekli zabranu upravljanja motornim vozilima u trajanju od mjesec dana.

Također, u subotu u 13.02 sati na A-1 na dionici Benkovac - Pristeg,  policijski službenici Postaje prometne policije Zadar sa službenim vozilom "presretač"  snimili su 63-godišnjeg hrvatskog državljanina kako upravlja osobnim automobilom marke VW Tiguan brzinom od 214 km/h, na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Vozaču je izdan Prekršajni nalog uz kaznu od 5 tisuća kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od 1 mjesec.

06. svibanj 2024 16:22