StoryEditorOCM
KalelargaAKCIJA "VIKEND"

Zadranin pijan prašio Obalom kralja Tomislava, Britanac jurio preko 200 na sat auto cesti, motociklist bez dozvole doživio nesreću...

Piše Zadarski.hr
31. svibnja 2021. - 13:55

Proteklog vikenda ( 28. - 30. svibnja ) policijski službenici Policijske uprave zadarske  tijekom provođenja pojačanog nadzora prometa, kontrolirali su 536 vozila i vozača, a poduzeli 162 represivne mjere

Iz prometa je tijekom nadzora isključeno 15 vozača i 1 vozilo, dok se u tom se vremenu dogodilo 11 prometnih nesreća, u kojima je 5 osoba lakše ozlijeđeno.

Alkotestirano je 66 vozača, od kojih je 11 bilo pod utjecajem alkohola, a od ostalih prekršaja evidentirani su:

-59 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine

-8 vozača zbog korištenja mobitela u vožnji,

-7 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa

-3 vozača bez položenog vozačkog ispita ( prije stjecanja prava )

-3 vozača zbog nepropisnog pretjecaja 

-1 vozilo bez tehničkog pregleda i registracije

-1 vozač zbog prolaska kroz raskrižje za vrijeme trajanja crvenog svjetla

-3 vozača zbog vožnje jednosmjernom ulicom

-66 vozača nije poštivalo prometni znak.

Najveća koncentracija alkohola od 1,79 g/kg izmjerena je u nedjelju, 30. svibnju u 00.14 sati 31-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Peugeot, zadarskih registarskih oznaka, kojeg su policijski službenici zaustavili prilikom kontrole prometa u  Ulici Obala kralja Tomislava u Zadru. Vozač je zadržan u prostorijama za zadržavanje do otrježnjenja te je sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Nedozvoljena brzina

U nedjelju, 30. svibnja u 10.04  sati na A-1, dionici Pristeg-Pirovac, policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ snimili 34-godišnjeg britanskog državljanina koji je upravljao osobnim vozilom BMW, nedopuštenom brzinom od 202 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130 km/h. Vozaču je izdan Prekršajni nalog uz novčanu kaznu od 5.000,00 kuna.

Upravljao motociklom bez položenog vozačkog ispita

Motociklist, starosti 21 godinu, lakše je ozlijeđen u jučerašnjoj nesreći koja se dogodila oko 18.00 sati na cesti D-08 na području Starigrada (Sv. Marija Magdalena).

Vozač je bez položenog vozačkog ispita, upravljao motociklom marke Kawasaki bez registarskih oznaka i kojem je isteklo važenje prometne dozvole te  je zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio  nadzor nad upravljačem i zajedno s motociklom pao na kolnik. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Zadar, gdje su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama policijski službenici Policijski službenici Policijske postaje Obrovac protiv vozača  podnose optužni prijedlog.

26. travanj 2024 09:57