StoryEditorOCM
KalelargaŠTO SE TO KUHA

SDP pita: Tko je u ime Narodnog muzeja tražio da Renata Peroš više ne bude ovlaštena osoba? Tko je trebao biti umjesto nje?

Piše Iva Ivanac
22. rujna 2022. - 12:52

Županijska vijećnica Vedrana Mišković je na Županijskoj skupštini kazala kako je, pripremajući se za raspravu o Narodnom muzeju Zadra, u bazi sudskog registra pronašla rješenje Trgovačkog suda od 31. svibnja 2022. kojim se odbacuje prijava za upis u sudski registar promjene osobe ovlaštene za zastupanje te izmjene općeg akta NMZ.

- Rješenjem je zahtjev odbačen jer predlagatelj, NMZ, nije dostavio datum prestanka ovlasti zastupanja ravnateljice ustanove Renate Peroš, niti izmjene i dopune Statuta NMZ. Zašto je NMZ podnio sudu prijavu za upis u sudski registar promjene osobe ovlaštene za zastupanje te izmjene općeg akta u listopadu 2021.? Tko je trebao biti ovlašten umjesto ravnateljice Renate Peroš i u čemu se sastoje izmjene statuta? Zašto izmjene i dopuna statuta nisu upisane u sudskom registru? Zašto je NMZ od navedenog odustao, odnosno nije dopunio zahtjev traženom dokumentacijom? I u konačnici, zašto je ovaj zahtjev odrađen ovako šlampavo, da ne kažem nestručno, ako se na struku uopće smijem pozvati, kazala je vijećnica Mišković dodajući kako joj sve djeluje diletantski i gotovo konspirativno pa se ostavlja dojam da o ovoj promjeni koja na kraju nije uspjela nisu obaviješteni svi koji su to trebali biti.  

Župan Božidar Longin nije o ovom slučaju imao saznanja, kazao je da će cijelu stvar provjeriti, ali i da o tome mogu razgovarati kada na današnjoj sjednici bude Izvješće NMZ kojeg će nakon dugo vremena odsustva na Županijskoj skupštini braniti ravnateljica Renata Peroš.

23. travanj 2024 15:31