StoryEditorOCM
KalelargaŽELJKO PILIPOVIĆ

Šef zadarske kriminalističke policije natječe se za glavnog ravnatelja policije: prošao je i razgovor s ministrom Davorom Božinovićem

Piše IN
24. kolovoza 2022. - 10:51
Željko Pilipović, krajnje desno, u društvu predsjednika Zorana Milanovića i kolega Tomislava Škare i Antonia Vulina iz PU zadarskeMup/

Željko Pilipović, šef kriminalističke policije PU zadarske, jedan je od kandidata za novog glavnog ravnatelja policije.

Uz Pilipovića su se na natječaj MUP-a još prijavili, dosadašnji glavni ravnatelj policije Nikola Milina, Željko Prša, zamjenik glavnog ravnatelja policije za kriminalitet iz Zagreba te Damir Takač, pomoćnik načelnika policijske postaje za aerodromsku policiju u PGP Dalj.

Razgovor sa četvoricom kandidata koji su pristupili intervju po abecednom redu, obavio je osobno potpredsjednik Vlade RH i ministar dr. sc. Davor Božinović. Peti kandidat – policijski službenik iz Policijske uprave šibensko-kninske – nije pristupio razgovoru. 

Glavni ravnatelj policije je rukovodeći policijski službenik potkategorije glavni policijski rukovoditelj, a temeljem rezultata provedenog razgovora potpredsjednik Vlade RH i ministar će predložiti Vladi RH kandidata za imenovanje na vrijeme od pet godina.

Pilipović je krajem srpnja prošle godine došao na mjesto voditelja zadarske krim policije nakon smjene bišeg šefa Bore Mršića zbog izazivanja prometne nesreće u pijanom stanju. Pilipovića je temeljem naloga više složenosti ovlastio načelnik PU zadarske Anton Dražina, a prije toga je bio na dužnosti voditelja Općeg kriminaliteta PU zadarske.

Željko Pilipović je rođen 1973. u Medviđi, a u PU zadarskoj radi od 1992. nakon završetka Srednje policijske škole. Potom je završio Visoku policijsku školu u Zagrebu, Specijalistički diplomski stručni studij Kriminalistike. Ima zvanje glavnog policijskog savjetnika te je nositelj spomenice Domovinskog rata i niza drugih priznanja.

25. svibanj 2024 18:28