StoryEditorOCM
KalelargaMUKE PO MATERIJALIMA

Stanka na početku Županijske skupštine: "2700 stranica je nemoguće pročitati u pet dana, a kamoli proučiti!"

Piše Iva Ivanac
27. lipnja 2023. - 10:27

Aktualni sat još nije niti krenuo, a Županijska skupština je već na prvoj pauzi. 

Oporbeni vijećnici kritizirali su veliki dnevni red i opsežne materijale koje se u pet dana nije moglo pročitati. 

- Danapnja Skupština ima 50 točaka dnevnog reda, a imali smo samo pet dana za pročitati ih. U dvije kese sam nosio materijale, a jedna od njih mi se raspala. S obzirom da nema vremena za pročitat, a ne proučit 50 točaka dnevnog reda, predlažem da se 25 točaka skine s dnevnog red i sazove nova sjednica. Molio bih da se ovo više ne događa jer je ovo poruka župana da su vijećnici ovce koji ne trebaju čitat materijale već samo dizat ruku za njih. Župan ovime ponižava vijećnike jer garanitirano ovo nitko nije mogao pročitati za pet dana, kazao je Marko Pupić Bakrač (Akcija mladih)s kojim se složio Jure Zubčić (SDP).

- Materijali za današnju Skupštinu imaju 2700 stranica. Nedopustivo je da u izvješćima javnih ustanova nalazimo amaterske greške, a što bi bilo da smo imali vremena proučiti materijale, istaknuo je Zubčić predlažući i da Županijska skupština zauzme stav o prijedlogu novih izbornih jedinica. 

- Tražimo da se cijela Zadarska županija nađe u jednoj izbornoj jedinici. Jasno je da nemamo ingerenciju nad tim odlukama, ali ovako bi poslali snažnu političku poruku. 

Davor Čerkuć je nakon stanke kazao kako će oporbeni vijećnici napustiti Skupštinu nakon 25. točke dnevnog reda. 

07. svibanj 2024 19:55