StoryEditorOCM
KalelargaZA 130. ROĐENDAN CHAGALLA POSJETITELJIMA - ČAŠA ŠAMPANJCA

Što radi reklama za restoran na ulazu u Kneževu palaču?

Piše Iva Ivanac
4. srpnja 2017. - 20:18
chagall-040717

Povodom 130. obljetnice rođenja Marca Chagalla u Kneževoj palači će se u petak održati prigodan program za posjetitelje koji će uz nižu cijenu ulaznice moći popiti i čašu šampanjca u čast velikog rusko-francuskog slikara. Izložbu grafika majstora modernizma do sada je vidjelo više od 2400 posjetitelja, a može se pogledati do sredine rujna.

- Pripremili smo bogat kulturno umjetnički program tijekom cijelog dana, a navečer će se održati kolaž različitih umjetničkih izričaja od glume, glazbe, performansa i vizualne igre – rekla je kustosica izložbe Nataša Bošnjaković koja je zajedno s muzejskim pedagozima osmislila cjelokupni program. Na kreativnim radionicama izrađivat će se predmeti sa Chagallovim motivima, posjetitelji će bez obzira na predznanje i dob, imati priliku izrađivati prava mala umjetnička djela različitim grafičkim tehnikama, a konačan proizvod moći će zadržati kao suvenir.

- Cijena karte će za sve domaće posjetitelje iznosit će 40 umjesto redovne cijene od 70 kuna – rekla je ravnateljica Narodnog muzeja Renata Peroš koja ne smatra da je ulaznica od 70 kuna za izložbu preskupa jer joj se dosad nitko na cijenu nije žalio.

- Nadam se kako će Chagallova izložba biti najposjećenija u Zadru. Započeli smo s velikim imenima, ali u tom tonu ćemo nastaviti i sljedeću godinu – dodala je Peroš. 

 

KOZLIĆ U PALAČI REKLAMIRA RESTORAN 

Na ulazu u Kneževu palaču postavljen je reklamni kozlić obližnjeg restorana Pašta&Svašta koji nudi prigodan meni na temu Chagalla. Na pitanje zašto se reklama za privatni restoran našla unutar palače ravnateljica Peroš i kustosica Bošnjaković su rekle da je do suradnje došlo na inicijativu vlasnika restorana koji je pristao prilagoditi jelovnik svog lokala izložbi velikog slikara.

27. svibanj 2024 13:47