StoryEditorOCM
KalelargaPUŠEMO NA HLADNO

Što se ovo događa? Branimir Markov u novoj akciji "ozelenjavanja" terase na ‘Branimiru‘. Grad: Provjerit ćemo je li to zakonito!

Piše I.N.
26. siječnja 2024. - 15:24

Što se to događa na "Branimiru"?

Popularni kafić na Branimirovoj obali ovih je dana dobio novi izgled terase. Uokolo stolova i stolica postavljeni su veliki sivi pitari na koje su okačene staklene stijenke. Novi pitari su četvrtastog oblika te priličino visoki (duboki) te obrubljuju terasu i prema moru i s bočnih strana. Nekima izgledaju kao šaka u oko u odnosu na dosadašnju terasu koja nije bila ograđena.

Za novi izgled terase treba zahvaliti novom voditelju ugostiteljskih objekata u Turisthotelu. Nakon što je tu najveću zadarsku turističku kuću preuzela Tankerska plovidba, angažirali su Branimira Markova da vodi njihove ugostiteljske objekte, kao što su "Branimir", "Forum", klub "Guma" i kafe bar "Zoilo". Markov je počeo unositi promjene, a koliko su one dobro sjele dosadašnjim korisnicima, stvar je ukusa, no ovakva terasa na Branimiru je stvar - zakonitosti.

A Markov i zakonitost nisu baš u dobrim odnosima, ako se podsjetimo njegove uloge suvlasnika "Ledane", zbog koje je zaradio policijske kaznene prijave. Zato kod Markova valja i na hladno puhati.

- Upoznati smo s tim što se događa na "Branimiru". U ovom trenutku ne možemo reći je li terasa izašla izvan odobrenog prostora, ali će komunalni redari napraviti očevid i provjeriti je li sve unutar izdanih dozvola - kazali su nam u gradskoj upravi.

Ne zaboravimo, terasa na Branimiru je na pomorskom dobru. Turisthotel ima koncesijsko odobrenje za korištenje terase, ali je pitanje za koju površinu. Zadnji put kad smo se bavili Branimirom, investitor je morao srušiti cijelu novu terasu (s ugrađenim podnim grijanjem!) jer je bila izgrađena bez građevinske dozvole.

Turisthotel se tada ispričao građanima i terasu vratio u prvobitno stanje, no Turisthotelu je u međuvremenu promijenio vlasnika i s njime se pojavio Markov. Koji, baj d vej, ima odlične odnose s pojedinim lokalnim medijima. U kojima su već objavljeni hvalospjevi novoj intervenciji na uređenju terase. Riječ je o istom mediju koji su tetošili Markova i njegove jatake u aferi Ledana.

Zato i ponavljamo: treba puhati na hladno... 

image

Kavana Branimir na Branimiru u Zadru

Cropix/
image

Kavana Branimir na Branimiru u Zadru

Cropix/
26. travanj 2024 13:24