StoryEditorOCM
KalelargaUSRED ZADRA

Trojac premlatio 56-godišnjaka: najprije su ga "cipelarili", a onda mu i uzeli mobitel...

Piše B. S.
11. listopada 2024. - 10:35

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, 47-godišnjakom i 49-godišnjakom, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške tjelesne ozljede, te nad 51-godišnjim muškarcem zbog sumnje u krađu.

Žrtva ovih kaznenih djela bio je 56-godišnjak koji je 1. listopada pretrpio napad i krađu na zadarskom Poluotoku. 

Najprije su ga 47-godišnjak i 49-godišnjak fizički napali udarajući ga rukama po tijelu uslijed čega je pao na tlo, a kada se pokušao ustati, 45-godišnjak ga je i udario šakom u glavu, dok mu je 51-godišnjak uzeo mobitel koji mu je ispao na tlo, nakon čega su se sva trojica otišli s mjesta događaja.

Ozlijeđenom 56-godišnjaku pružena je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv dvojice muškaraca u dobi od 47 i 49 godina podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda te protiv 51-godišnjaka zbog kaznenog djela Krađa.

Trojica osumnjičenih danas su predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

Tijekom istraživanja policija je utvrdila da je 51-godišnjak počinio još tri krađe u Zadru. Sumnjiči ga se tako da je 31. svibnja na predjelu Jazina iz automobila ukrao novčanik s dokumentima i novcem u vlasništvu 38-godišnjakinje.

Također je 19. kolovoza na području Bilog Briga iz ugostiteljskog objekta u vlasništvu 47-godišnjaka ukrao 850, a 24. kolovoza oko 19 sati na Stanovima iz kioska u vlasništvu hrvatske državljanke otuđio oko 870 eura.

 

 

11. listopad 2024 10:57