StoryEditorOCM
KalelargaKONAČNO

Uređenje centra Mocire u završnoj je fazi, montira se oprema, dvorana, kuhinja...

Piše AVŠ
3. ožujka 2021. - 15:14

Nakon niza provedenih natječaja, u Centru za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama “Mocire” u tijeku je finalna faza opremanja tog velikog kompleksa gdje će se smjestiti Dječji vrtić “Latica”, Osnovna škola “Voštarnica” te centar za odrasle osobe. Dio za koji je zadužen grad Zadar, uređenje dječjeg vrtića “Latica”, praktički je pri završetku, a odluku o preseljenju iz sadašnje lokacije u “Pčelici” donijet će ravnateljica Vesna Penjalov, a isto vrijedi i za Osnovnu školu “Voštarnica”. Treći dio kompeksa, centar za odrasle osobe, pod direktnom je ingerencijom Ministarstva socijalne skrbi.

Zato su i natječaji za opremanje provođeni odvojeno. Naime, riječ je o specfičnoj nabavci, natječaj je razdvojen u više grupa, od dječjeg namještaja, didaktičke opreme, aparata i sportskih rekvizita visoke kvalitete koja osiguravaju trajnost, funkcionalnost i sigurnost u korištenju. Najveći dio toga je završen, oprema dovezena u Mocire, a izvođači su dobili rok od 60 dana objekte opremiti do kraja, kako bi bili spremni za korištenje. Inače, natječaj za školu težak je 2,7 milijuna kuna, a za vrtić 1,6 milijuna.

Zgrada centra Mocire je u srpnju prošle godine prošla tehnički pregled i konačno dobila uporabnu dozvolu nakon niza problema koji su pratili realizaciju ovog projekta od samog početka. U travnju 2017. godine stvari su se konačno pomaklnule s mrtve točke nakon što je Grad Zadar je aneksom ugovora preuzeo ulogu investitora i obvezu da dovrši izgradnju centra koji je tada bio već potpuno devastiran.

23. travanj 2024 22:46