StoryEditorOCM
KalelargaSREDINOM MJESECA

Uskoro započinje rekonstrukcija državne ceste D306 s ulicom Put Biliga u Zadru, a trajat će godinu dana...

Piše Zadarski.hr
3. ožujka 2022. - 17:56

Hrvatske ceste kao investitor projekta 15. ožujka planiraju započeti radove na rekonstrukciji i izgradnji raskrižja državne ceste D306 s ulicom Put Biliga u Zadru, sukladno Sporazumu o reguliranju međusobnih odnosa na rekonstrukciji i izgradnji raskrižja ulica Put Biliga i Hrvatskog sabora između Hrvatskih cesta d.o.o. i Grada Zadra.

Ugovor o izvođenju radova potpisan je sa zajednicom gospodarskih subjekata koju čine tvrtke Kruševo-put, Ingra  i Mežnar građevinske usluge. Ugovorena cijena radova bez PDV-a iznosi 6.4 milijuna kuna, a predviđeni rok završetka radova je 12 mjeseci.

Ugovor o nadzoru sklopljen je sa zajednicom gospodarskih subjekata Civil engineering consultancy i Terestrika s ugovorenom cijenom usluge od 257 tisuća kuna bez PDV-a.

Za vrijeme prve faze radova promet predmetnim ulicama odvijat će se sukladno privremenoj regulaciji prometa, a to podrazumijeva zatvaranje dijela ulice Put Biliga za sav promet.

- Napominjemo kako će se za vrijeme izgradnje potpornog zida prometnice, u cilju osiguranja imovine i svih sudionika u gradnji, privremeno ukinuti prvi red parkirališnih mjesta uz samo gradilište, te ovim putem molimo građane za razumijevanje. Pravovremeno ćemo nastaviti obavještavati o svim ostalim fazama izgradnje koje imaju utjecaj na normalno funkcioniranje prometa u zoni zahvata, naglasili su iz Hrvatskih cesta. 

24. svibanj 2024 11:37