StoryEditorOCM
KalelargaNEMA KRAJA

Većina u Gradskom vijeću bez HDZ-a izglasala proračun, gradonačelnik Dukić pokreće ocjenu zakonitosti

Piše P..O.
22. prosinca 2022. - 15:37
Zadar, 231222. U Velikoj vijecnici zgrade Gradskog poglavarstva odrzala se redovna sjednica Gradskog vijeca. Na fotografiji: gradonacelnik Branko Dukic.Luka Gerlanc/Cropix

Odlukom 15 vijećnika Nezavisne liste Enija Meštrovića, SDP-a i Akcije mladih Grad Zadar je dobio 105 milijuna kuna težak proračun za sljedeću godinu. HDZ-ova koalicija s deset svojih gradskih vijećnika se tome protivila, ali nisu mogli učiniti ništa protiv odluke većine u Gradskom vijeću.

-Donio sam vam legalan proračun, a vi ste ga usvajanjem nezakonitih amandmana napravili nelegalnim. Sljedeća opcija je da u roku od osam dana od Ministarstva uprave zatražim ocjenu zakonitosti ovog proračuna, izjavio je gradonačelnik Branko Dukić.

Na dogovore između izvršne vlasti i predstavnika vijećničke većine odazvali su se samo SDP i Domovinski pokret i njihovi su amandmani uključeni u Dukićev oriujedlog proračuna. Akcija mladih i Enio Meštrović u tim razgovorima nisu sudjelovali nego su podnijeli preko 60 amandmana. Dukić je prihvatio svega nekolicinu tvrdeći da su svi ostali nezakoniti, uglavnom zbog predviđenih izvora financiranja.

Ali, većina u Gradskom vijeću je te amandmane uvrstila u proračun i izglasala ga. Zato će Dukić pokrenuti ocjenu zakonitosti gradskog proračuna.

03. svibanj 2024 09:03